Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Roditeljske kuće

  Roditeljske kuće

  Dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta i pronalazak smeštaja u blizini klinike predstavljaju ogroman problem porodicama obolelih mališana. Cilj otvaranja Roditeljskih kuća je da se roditeljima i deci, u što većoj meri, olakša dugotrajno, teško, iscrpljujuće i neizvesno lečenje. U Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u pet Roditeljskih kuća, NURDOR svakodnevno, potpuno besplatno, pruža gostoprimstvo i psihosocijalnu podršku za, čak, 25 porodica iz čitave Srbije čiji mališani hemio i radio terapije primaju ambulantno u Dnevnim bolnicama hematoonkoloških odeljenja.

  Smeštaj u Roditeljskim kućama, predstavlja važan vid, ne samo materijalne, već i psiho-socijalne podrške i omogućava roditeljima da se, uz redovne posete volontera, psihologa i socijalnog radnika, opuštenije i u većoj meri posvete svojoj deci. Boravak u Rodteljskim kućama, u toplom okruženju sličnom domu, ima izuzetno povoljan uticaj i na mališane, na sam proces njihovog lečenja.   

   

  Potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta na godišnjem nivou iznose: 5. 994.060,00 dinara (psihosocijalna podrška, troškovi smeštaja i prevoza), dok je za prosečan boravak (4 meseca) 1 mališana u pratnji roditelja u Roditeljskoj  kući neophodno izdvojiti: 80.000 dinara.

  POGLEDAJ PREZENTACIJU

 
 •