Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi
  Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi

  Novi Sad, septembar 2018. - Završetak kampanje „Recite NE plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi“ koju je kompanija Univerexport realizovala zajedno sa svojim potrošačima na kraju aktivnosti je donela novi slogan „Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi“ – iznos od 4.000.000 dinara za decu obolelu od raka.

  Aktivnost u trajanju od mesec dana, tačnije od 26. jula do 26. avgusta, podrazumevala je da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara NURDOR-u. Rezulatati aktivnosti kažu da je u svakom objektu, svakog dana, tek svaki treći kupac kupio plastične kese, a izraženo u procentima  potrošnja plastičnih kesa smanjena je za čak 68%. Za mesec dana trajanja kampanje 1.960.086 računa nije imalo plastičnu kesu, a kompanija Univerexport na ime ovog zajedničkog poduhvata značajnog kako za zaštitu životne sredine, tako i u smislu svesti potrošača koji su u neverovatnom broju  prepoznali humanost ove ideje, donira 4.000.000 dinara. Sama sredstva namenjena su za odeljenje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, odnosno Dečju bolnicu.

  Hvala kompaniji Univerexport koja je na ovaj način pokazala da briga za zdravlje dece i briga za zdravije okruženje udruženi u jednu sjajnu ideju mogu da daju neverovatan rezultat. Veoma smo srećni i ponosni kad društveno odgovorne kompanije prepoznaju u NURDOR-u partnera sa kojim zajedno mogu da čine dobre stvari koje doprinose celoj našoj društvenoj zajednici. Podizanje svesti ljudi, kako o podršci koja je potrebna deci koja se bore protiv malignih bolesti, tako i o ekološkoj odgovornosti svih nas, jesu važne teme i neka ova akcija bude samo jedna u nizu onih koje će nas sve motivisati na opšte dobro.

   

 • Novosti

  53. Filmski susreti
  53. Filmski susreti

  Ove godine u periodu od 25.08. do 31.08. održan je 53. Festival glumačkih ostvarenja  ,, Filmski susreti ” u Nišu, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Posetioci, glumci, ljubitelji filma i ovog festivala uživali su u ostvarenjima domaće kinematografije na otvorenom, i upravo tu na letnjoj pozornici imali priliku da posete štand NURDOR-a sa nasmejanim volonterima koji su zainteresovanima pružali informacije o našem radu i projektima..

  Ukoliko niste bili u mogućnosti da nas posetite, podršku možete pružiti slanjem poruke na 1150 jer i tako pomažete unapređenje kvaliteta lečenja naše dece. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže. ♥ 

 • Novosti

  Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek
  Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek

  Beograd, 16. avgust 2018 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i 34 dece lečene od malignih bolesti iz cele Srbije boraviće, od 18. do 26. avgusta, u  Dinamo Kampu zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Evrope.

  Dinamo kamp je deo SeriousFun Children’s Network koju čine rekreaciono-terapeutski kampovi širom sveta, posebno osmišljeni i namenjeni deci i mladima nakon  lečenja od ozbiljnih i hroničnih bolesti. Kamp, smešten u najlepšem delu Italije - u srcu Toskane, svakog avgusta organizuje posebnu internacionalnu sesiju namenjenu deci i mladima od 12-17 godina iz Evrope.

  Od  2013. godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, kao saradnik i prijatelj Dinamo Kampa, vodi grupu dece iz Srbije koja su završila onkološko lečenje.

  I ove godine, 17 devojaka i 17 momaka će, u pratnji 8 članova NURDOR volonterskog tima, provesti 8 nezaboravnih dana u predivnoj Toskani.

  Program Dinamo Kampa se sastoji od niza kreativnih, zabavnih i uzbudljivih aktivnosti koji se zasnivaju na modelu rekreacione terapije.

  Glavni cilj kampa je da se deca ohrabre da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta, da kroz druženje  sa drugom decom i savladavanje brojnih aktivnosti, ponovo izgrade i ojačaju  svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije. Zabavu u kampu garantuju posebni programi:  predstave i nastupi, radionice u kojima učestvuju poznati i savremeni umetnici, radionice kreativnog pisanja, snimanja, fotografije, jahanja, igre u bazenu i mnoge druge aktivnosti i iznenađenja.

  Boravak u Dinamo Kampu je za učesnike potpuno besplatan a NURDOR, uz promoć prijatelja i donatora, obezbeđuje sredstva za putne troškove. Do sada je kroz ovaj program rekreacije prošlo 170 mališana iz cele Srbije.

  Zahvaljujemo Predškolskoj ustanovi Step by Step Beograd i Wiener Städtische  osiguranju na pomoći i donaciji.

 • Novosti

  NURDOR na Nisville Jazz Festivalu
  NURDOR na Nisville Jazz Festivalu

  Zahvaljujući podršci organizatora Nisville Jazz Festival, i ove godine bili smo deo ove divne manifestacije. Posetioci su imali priliku da uživaju u dobroj muzici i pozitivnoj atmosferi, i informišu se o aktivnostima NURDOR-a. Veliki broj posetioca i naših sugrađana podržali su našu misiju da unapredimo kvalitet života i lečenja dece obolele od raka širom Srbije.

 • Novosti

  NURDOR otvorio dve sterilne sobe
  NURDOR otvorio dve sterilne sobe

  Donacija vredna dva miliona dinara

  Novi Sad, 24. Jul 2018.  – Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR je danas u prisustvu donatora i medicinskog osoblja otvorilo dve sterilne sobe nahemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Ove sobe su namenjene malim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja maligne bolesti.

  Prostor od oko 35 metara kvadratnih, na inicijativu NURDOR-a, kompletno je renoviran i opremljen te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim prostorom  za održavanje higijene odeće. Prostor odiše atmosferom koja će mališanima, koji se leče od raka i njihovim porodicama pomoći da lakše podnesu i prebrode bolničke dane tokom dugog i iscrpljujućeg lečenja.

  Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a  i donatora koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u službu unapređenja kvaliteta lečenja dece obolele od raka.

  Prostor je renoviran po najvišim medicinskim standardima, opremjljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje/pratioce, infuzionim pumpama, klima uređajima i tv aparatima.

  Realizacijom ovog projekta, medicinski, higijenski i ljudski uslovi postavljeni su na najviši nivo.

  „Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca, treće odeljenje na kome su  značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka. Ovim, ne samo što ostajemo dosledni svojoj Misiji već dajemo značajan doprinos unapređenju zdravstvenog sistema u Srbiji. Svaki ovakav uspeh nam daje vetar u leđa i podsticaj da se ne zaustavljamo već da nastavimo borbu i na svim drugim poljima od značaja za mališane obolele od raka i njihove porodice“, izjavila je Joland Korora predsednica NURDOR-a.

  Veliku zahvalnost dugujemo donatorima: Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ iz Odžaka, gospodinu Borislavu Kobiljskom, Humanitarnom društvu „Mitropolit Stefan Stratimirović“, Alumni klubu Fondacije dr Zoran Đinđić, Energy net-u, Jasmini Vučurević iz Novog Sada i Pingvin  Studiju iz Vršca.

 • Novosti

  NE za plastične kese i DA za Nurdor
  NE za plastične kese i DA za Nurdor

  Podatak da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od te bolesti sam po sebi je dovoljno velik motiv da se Grupa Univerexport uključi u napore Nudrora – Nacionalnog udruženja za decu obolelu od raka i humanitranom aktivnošću utiče na poboljšanje uslova života obolele dece i njihovih najbližih.
  Od 26. jula do 26. avgusta Univerexport zajedno sa svojim potrošačima ima priliku da kaže „Recite NE plastičnoj kesi i nešto dobro će da se desi“. Kampanja u trajanju od jednog meseca podrazumeva da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara udruženju Nurdor.
  Na taj način Univerexport ostaje u okvirima usvojene Evropske strategije koja podrazumeva smanjenje upotrebe plastičnih kesa kao meru smanjenja zagađenja životne okoline, a istovremeno čini i nešto mnogo veće i značajnije s obzirom na to da su u pitanju ljudski životi. Procenat izlečenja kod dece je mnogo veći nego kod odraslih i ovo je prilika da se dodatnim osvešćenjem društva u celini, empatiji ka drugima, pravim društveno odgovornim poslovanjem utiče na što bolje ishode
  ove bolesti.
  U ovom momentu su svi veći trgovinski lanci uveli naplatu potrošačkih kesa, prvi su se pridlužili inicijativi i Evropskoj regulativi i svojevrsna su vodilja u toj priči i manjim radnjama i trgovcima i podstrek da ova priča zaživi na pravi način i da se naši potrošači naviknu na tu novinu. U Univerexport-u će potrošačke kese u narednom periodu koštati 2 dinara, a svi potrošači će tokom promotivnog perioda od tri dana (23, 24, 25. jul) biti u prilici da za uslov kupovine viši od 999 dinara
  ostvare pravo na besplatan Univerexport ceger.
  Ceger će kasnije moći sa sobom da nose u kupovinu i da ne korišćenjem i ne kupovinom plastičnih kesa učine dobro delo za mališane kojih je, nažalost, u Srbiji svakim danom sve više. Kroz maloprodajne objekte Grupe Univerexport: Univerexport i Trgopromet dnevno prođe oko 100.000 potrošača i namera ove kampanje i velika želja svih zaposlenih u Grupi Univerexport jeste da se što više njih opredeli za pomoć Nurdoru.
  Univerexport je najveći domaći maloprodajni lanac, sa razgranatom mrežem prodajnih objekata u svim većim i manjim opštinskim centrima Vojvodine, i u Beogradu.

 • Novosti

  Deveti Kamp Ljubavi i Nade
  Deveti Kamp Ljubavi i Nade

  BEOGRAD, 20. jul  2018. –  U nedelju, 22. jula počinje deveti rehabilitacioni letnji Kamp Ljubavi i Nade u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, namenjen  deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje. I ove godine je Kamp međunarodnog karaktera i u njemu će se narednih nedelju dana  družiti mladi iz Srbije i Hrvatske.

  Nakon dugog i neizvesnog perioda lečenja, straha i bola, naši mali superheroji imaju priliku da uživaju u predivnom prirodnom ambijentu u okolini Ivanjice. NURDOR je odabrao i pripremio tim psihologa i posebno edukovanih volontera koji će mlade učesnike pratiti kroz različite sportske, kreativne i zabavne programe.

  Osnovni cilj Kampa je  da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligniteta, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

  Uz najmlađe učesnike u Kampu će boraviti i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je besplatan za sve učesnike.

  NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 650 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona. Kada medicina završi svoj deo terapije, da bi lečenje zaista bilo uspešno potrebno je ovakvo mesto, na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život.

  Sve aktivnosti u Kampu su osmišljene i pripremljene sa mnogo ljubavi i pažnje. Sve radionice se sastoje od svojevrsnih izazova koji će deca savladati, a poseban akcenat stavljamo na zabavu, druženje, razmenu iskustva i fantastičnu pozitivnu energiju koja se stvara među svim učesnicima. Biti među ovom decom koja su tako mala već morala da biju najteže životne bitke i među divnim mladim ljudima koji sa nama volontiraju kako bi pomogli deci da se što pre vrate u okvire zdravog i normalnog života – to je nešto neprocenjivo i neopisivo. Ono što se na ovom kampu stvara ostaje da živi sa svakim od nas i da nas menja u bolje ljude“ - kaže Zorica Manojlović, roditelj i član UO NURDOR.

  Kao i do sada, NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica" a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera.

  Za stvaranje čarolije i avanture zaslužni su Ministarstvo Pravde Republike Srbije i dugogodišnji prijatelji udruženja: gospodin Dobrica Jelić, Klub Ekstremnih Sportova „Armadillo“, „Industrija vode Aquacom“, „Fudeks“, Specijalni rezervat prirode Uvac i „FUSH“. Osiguranje za sve učesnike doniralo je  Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd.

  Kontakt za medije: Tamara Klarić, tel: 063 359789, beograd@nurdor.org.

 • Novosti

  Morska avantura u domu porodice Lokin u Pakoštanima
  Morska avantura u domu porodice Lokin u Pakoštanima

  Četvoro dece lečene od malignih bolesti se trenutno sa mamama i našim voditeljima i volonterima nalazi na moru, na predivnom i zasluženom odmoru u morskoj kući porodice Lokin. 

  Već petu godinu za redom naši divni domaćini pružaju roditeljima priliku da uživaju na moru sa svojim mališanima i na tome smo im neizmerno zahvalni.