Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  PRIJAVI SE ZA ZIMSKI KAMP 2023!!!
  PRIJAVI SE ZA ZIMSKI KAMP 2023!!!

  Deseti zimSKI kamp NURDOR-a održaće se od 19.-26.03.2023. na Kopaoniku.

  Kamp je namenjen mladima lečenim od malignih bolesti uzrasta od 12 do 25 godina.

  Neophodno je da je od lečenja prošlo minimum godinu dana.

  Cilj kampa je resocijalizacija i rehabilitacija mladih kroz različite aktivnosti i radionice u grupi svojih vršnjaka koji su imali slična iskustva kroz periode lečenja. Srž kampa čini škola skijanja kroz koju mladi savladavaju nove veštine i jačaju samopouzdanje. Čeka nas lepo druženje, nova iskustva i nove pobede!


   Neophodna dokumentacija za prijavu:

  Kompletno popunjen prijavni formular;Prosek primanja oba roditelja u poslednja 3 meseca ili potvrda o nezaposlenosti;Fotokopija lične karte jednog roditelja;Fotokopija otpusne liste;Potvrdu iz škole ili sa fakulteta da je redovan učenik/student;Potvrdu iz škole da dete radi fizičko.

   

  Kompletnu dokumentaciju pošaljite najkasnije do 17.02.2023. godine na  adresu Udruženja:

  NURDOR, Čolak Antina 16, 11000 Beograd

  Zakasnele i nepotpune prijave neće biti uzete u obzir.

  Za sve detaljnije informacije možete nas kontaktirati:

  NURDOR 0800/ 33-22-32, 011/2681-554, 011/2681-555

  Nebojša  063/346-091

 • Novosti

  POČINJU PRIJAVE ZA DINAMO KAMP!!!
  POČINJU PRIJAVE ZA DINAMO KAMP!!!

  Dinamo kamp je najveći kamp rekreativne terapije u Italiji, namenjen je deci lečenoj od malignih bolesti iz Italije i drugih evropskih zemalja i mediteranskog basena.

  Održaće se u Toskani od 19. do 26. avgusta 2023.godine

  Pravo na prijavu imaju mladi lečeni od malignih bolesti uzrasta od 13 do 17 godina.

  Neophodno je popuniti prijavne formulare koje možete skinuti putem narednih linkova:

  -       Formular Roditelji

  -      Saglasnost za obradu ličnih podataka

  -      Izjava roditelja

  -       Medicinska dokumentacija ( 1, 2, 3, 4, 5)

  Osim kompletnih formulara obavezno je dostaviti karton vakcinacije i otpusnu listu. 

  Kompletnu dokumentaciju poslati do 15.februara 2023. na adresu: 

  NURDOR, Čolak Antina 16, Beograd                                         

  Dinamo kamp u Toskani jedan je od najvećih internacionalnih kampova rekreativne terapije u Evropi. Prvi je kamp u Italiji koji je posebno strukturiran za potpuno bezbedan boravak dece sa teškim hroničnim bolestima koja su trenutno na terapiji ili nakon završenog lečenja. Glavni cilj Dinamo kampa je da putem rekreativne terapije omogući deci da povrate veru u sebe, svoje sposobnosti i mogućnosti, kao i kroz druženje i programe uz podršku osoblja, volontera i međusobnu podršku i saradnju sa drugom decom i mladima. Dinamo kamp je “mesto gde je osmeh najbolji lek”, a zabava je zagarantovana zahvaljujući širokom spektru sportskih, kreativnih, izražajnih i zabavnih aktivnosti. Za više informacija o kampu pogledajte ovaj link. 

 • Novosti

  Dostupna novogodišnja SUPERHERO kolekcija!
  Dostupna novogodišnja SUPERHERO kolekcija!

  Beograd, 1. decembar, 2022. godine – U susret predstojećim praznicima, Superhero.rs, jedinstvena platforma za onlajn donacije, koju je  organizaciji NURDOR donirala kompanija Mastercard, predstavlja novu, treću po redu  kolekciju modnog brenda Superhero.

  Nova, zimska kolekcija ostaje verna već postavljenom street fashion stilu. Urbani i nosivi komadi jednostavno će se uklopiti u stil svih onih koji se odluče da ponesu ovaj brend sa svrhom. Posebnu zanimljivost predstavlja da nekoliko komada u novoj Superhero kolekciji potpisuje Mirko Ilić, proslavljeni i globalno priznati grafički dizajner.

  Superheroji kolekcija je ekskluzivno dostupna na Superhero.rs platformi za onlajn donacije, koju je za Nurdor pokrenula kompanija Mastercard u decembru 2021. godine. Za godinu dana postojanja, putem ove platforme prikupljeno je preko 5,5 miliona dinara, što predstavlja značajni finansijski doprinos važnim inicijativama koje NURDOR, kao organizacija od nacionalnog značaja, sprovodi, a koji je u potpunosti priklupljen kroz ovaj digitalni kanal za donacije. Kao i do sada, kompletan prihod od donacija na platformi odlazi za izgradnju nove, najveće do sada Roditeljske kuće u kojoj će biti smešteni mališani iz cele Srbije koji se u Beogradu leče od malignih bolesti.

  Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, istakla je: „Za samo godinu dana postojanja Superhero platforma, kao i brend koji je dostupan na njoj, pokazali su da sinergija izmedju tehnologije, mode i filantropije moze da promeni kulturu doniranja i skrene paznju na teme od nacionalnog znacaja. Izuzetno smo ponosni sto i kroz ovaj projekat Mastercard otvara put funkcionalnim inovacijama u Srbiji.“

  „Putem platforme smo  prikupili značajna sredstva za unapređenje uslova lečenja dece obolele od raka u našoj zemlji. Ali Superhero za NURDOR nije „samo“ donatorski doprinos, mnogo je više od toga. Veoma važan segment ove saradnje jeste ulaganje u širenje Misije NURDOR-a, zagovaranje promene načina na koji gledamo na filantropiju i društvenu odgovornost i potpuno inovativan pristup saradnji između kompanija-donatora i neprofitnih organizacija. Tako nastaju prave superherojske priče!“, rekla je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a.

  Na platformi www.superhero.rs, donacije su moguće isključivo onlajn, putem platnih kartica, što je način da se model poslovanja organizacije NURDOR učini održivijim i prilagođenijim savremenim trendovima i navikama potrošača. Pored doniranja uz kupovinu nekog od komada iz nove Superhero kolekcije, moguće su i jednokratne donacije putem platne kartice ili ponovljene, mesečne donacije uz čuvanje podataka platne kartice. http://www.superhero.rs

  Superheroji su projekat podržan od strane sledećih kompanija: AIK Banke, BEX kurirske službe, Corvus Pay, Gampo, Green friends, McCann Beograd i Mainstream.

 • Novosti

  Za dobru i herojsku 2023!
  Za dobru i herojsku 2023!

  Dragi ljudi,
  Zvuči neverovatno, ali bliži nam se Nova godina!
  Svi znamo kakvo vreme je iza nas i znamo da ne znamo kakvo vreme dolazi, ali ono što je sigurno jeste da su nam solidarnost i podrška potrebniji više nego ikada!
  Praznici su vreme darivanja i deljenja, onda kada tražimo dobro, i u sebi i jedni u drugima. I to nam je sada potrebnije više nego ikada. Da verujemo u Dobro.
  Predstavljamo vam NURDOR novogodišnje paketiće, koji nam svima upravo pružaju priliku za to. Da verujemo, delimo i bodrimo Dobro u svima nama. Svaki paketić osmišljen je sa mnogo ljubavi i pažnje prema onom ko će ga dobiti na poklon. Možete ga poručiti za sebe, svoje prijatelje, decu, rodbinu, poslovne partnere, zaposlene. Kome god da je namenjen odneće poruku radosti, podrške i solidarnosti.
  Odabirom svakog našeg paketića pružate podršku malim superherojima koji se leče od malignih bolesti. Na taj način, zajedno sa onim kome ga poklanjate, već činite jedno dobro delo za godinu koja nam dolazi. Nije li to velika i važna stvar?
  Uputstvo za porudžbine se nalazi na poslednjoj fotografiji.
  Podelite sa svojom porodicom, prijateljima, pratiocima, da nas bude što više. Zato što verujemo u Dobro! #VERUJEMOUDOBRO
  Uputstvo za porudžbine:
  Odabirom bilo kog NURDOR paketića pružate podršku deci koja se leče od malignih bolesti.  Za svaki paketić navedena je preporučena donacija.
  Porudžbine možete izvršiti na mailove beograd@nurdor.org i office@nurdor.org. Ukoliko naručujete kao pojedinac potrebno je da napišete koje paketiće, koju količinu, adresu/adrese primalaca, ime i prezime i kontakt telefon i da navedete da li donaciju želite da uplatite pouzećem ili na račun udruženja (u kom slučaju treba da pošaljete dokaz o uplati). Dostava paketića se ne naplaćuje.

  Ukoliko naručujete u ime svoje kompanije potrebno je da se javite na jedan od mailova, kako bismo razmenili potrebne podatke i sačinili ugovor o donaciji.

  Štampa logotipa u jednoj boji moguća je za porudžbine preko 100 paketića na eko torbama, uz dodatnu nadoknadu, i na paketiću 4 u vidu nalepnice u boji.

  Hrana koja se nalazi u nekim od paketića je od certifikovanih proizvođača zdrave hrane, sa deklaracijama, brendirana u svrhe širenja misije NURDOR-a.

  HVALA VAM ŠTO PODRŽAVATE RAD NURDOR-A I BORBU NAŠIH MALIH SUPERHEROJA!

 • Novosti

  NURDOR ZOVE VOLONTERI JAVITE SE !
  NURDOR ZOVE VOLONTERI JAVITE SE !

  Ukoliko želite da doprinesete radu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka i poklonite svoje vreme i znanje mališanima obolelim od malignih bolesti, prijavite se za edukaciju koju će voditi stručnjaci iz oblasti pedijatrijske hemato-onkologije i članovi Udruženja. Edukacije se održavaju u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

  DATUMI EDUKACIJE
  23.10.2022. BEOGRAD OD 11h-15h
  Biblioteka "Kuća ljudskih prava", Kneza Miloša 4
  23.10.2022. NOVI SAD OD 11h-15h
  Zadužbina Porodice Kostić, Preradovićeva 138, Petrovaradin
  24.10.2022. NIŠ OD 17h-20h
  Naučno-tehnološki park, Motorola sala, Bulevar Nikole Tesle 66

  DOBRODOŠLI U NAŠ TIM!

 • Novosti

  Zlatni septembar
  Zlatni septembar

  Septembar je mesec podrške deci oboleloj od raka i NURDOR ga svake godine obelezava u gradovima širom Srbije. Kampanja pod nazivom „Zlatni septembar“ ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima dece i mladih, kao i poziv na podršku. Srećni smo da je i ove godine podrška stigla od strane velikog broja dragih prijatelja i uključila nove. U ime svakog našeg malog Superheroja, mame, tate, seke, bate, bake i deke o kojima brinemo, još jednom, toplo i od srca, zahvaljujemo svim prijateljima na podršci i pomoći. U svakoj godini imamo 365 prilika da svi, čineći dobro, budemo superheroji!
  Vaterpolo savez Srbije Levi9 IT Services Mastercard OMV Filling Stations ELLE Serbia Dolcino Sweets&Coffee Supermarket Deli Milky Beograd Rustique Restoran Kolo Dalton Cafe' Zemun Restoran 44º North Restoran Oliva Crveni Petao Nebo i zemlja Coffee, Tea and Sympathy Pascal.NoviSad PAUSE Concept Restaurant Restoran Sat Kuća Mala LOFT - Coffee & Food bar Green Vibes Restaurant Life & Office Caffe Šabac Klub Izazov Caffe Jazzva Vila Breg Vrsac Restoran NNVagon Ristorante Uzice Velvet Coffee & Kitchen Restoran Agape, Vrbas Caffe- bar IKAR Šabac, Caffe Sancti Grail Vršac Café Joker Card Srđan Bosnić Stop Shop Lazarevac Град Београд Jugoslovensko Dramsko Pozorište Narodno pozorište u Beogradu / National Theatre Belgrade Srpsko Narodno Pozorište Novi Sad Beogradsko Dramsko Pozoriste

 • Novosti

  Trčim za njih
  Trčim za njih

  Dragi prijatelji,

  Pozivamo vas da nam se pridružite u međunarodnoj inicijativi „Trčim za njih“ i postanite Ambasador naših Superheroja.

  Šta je „Trčim za njih“?

  Trčim za njih je humanitarna trka solidarnosti  ne takmičarskog karaktera, otvorena za sve: za trkače, amatere, porodice... koja ima za cilj da pomogne projekat Fight Kids Cancer Project, prikupljanje sredstava za podršku istraživanjima u pedijatrijskoj onkologiji.

  Gde će se trka organizovati?

  Trka Io corro per loro – Trčim za njih, će se održati 16. oktobra u Rimu, Parizu, Briselu, Luksemburgu, ali i svuda gde ima ljudi dobre volje koji žele da podrže ovaj projekat.

  Izaberite  da trčite ili šetate 3 ili 6 kilometara, na mestu koje vam se najviše sviđa i svakako pozovite svoje prijatelje i poznanike putem društvenih mreža da vam se pridruže i zahvalite im na učešću i donaciji.

  Kako učestvovati?

  Svaki učesnik (bilo sam ili predstavnik tima) se obavezuje da prikupi minimum 200 evra, sa izuzetkom maloletnika i studenata mlađih od 25 godina kojima je cilj da prikupe 100 evra.

  Naš tim je Ageop Rireca & Nurdor Running Team u okviru koga možemo kreirati i vaš profil kao pojedinačnog učesnika ili predstavnika tima popunjavanjem prijave ovde

  Kada vaš profil bude objavljen, podelite na vašim društvenim mrežama informacije o trci i link ka vašem profilu kako bi pozvali prijatelje i poznanike da se uključe u ovu mrežu solidarnosti i doniraju sredstva.

  Na vašem profilu, vaši prijatelji će klikom na dugme za donaciju moći da uplate svoj prilog.

  Kada prikupite sredstva koja ste postavili kao cilj na svom profilu, na adresu sa vaše prijave stićiće majica u veličini koju ste naznačili prilikom prijave.

  Preuzmi Pravilnik za učešće

  A zašto su važna naučna istraživanja?

  Većina lekova koji se koriste u pedijatrijskoj onkologiji  "stari" i namenjeni odraslima a ne deci. Zbog toga postoji ogromna potreba za novim lekovima, posebno razvijenim za decu i adolescente, efikasnijim, sigurnijim i sa manje nuspojava. Nova otkrića i novi lekovi mogu pomoći da se deca i mladi nakon lečenja zaista oporave, bez dugoročnih, pa čak i doživotnih, posledica primljenih onkoloških terapija.

  U Srbiji godišnje oboli blizu 350 mališana i mladih od različitih oblika maligniteta. Najveći broj njih se oporavi, nažalost, ne svi. Deca lečena od maligniteta često se sureću sa brojnim posledicama nakon sprovedenih terapija, kao i psihološkim poteškoćama.  

  Zbog čega je važna vaša podrška?

  Deca obolela od raka ne mogu sama. I zato, verujemo u vas, verujemo u dobra dela i da zajedno možemo da promenimo budućnost pedijatrijske onkologije i mnogih života. Mi imamo važnu Misiju.  Želimo da izlečimo rak kod dece i mladih. Želimo da pronađemo nove lekove, unapredimo postojeće i učinimo da rak nestane iz sveta devojčica i dečaka.

  Budite trkač - velikog srca koje kuca za sve mališane čije izlečenje može zavisiti od novih naučnih dostignuća u oblasti pedijatrijske onkologije.

  Prijavite se i podelite sa prijateljima šansu da budemo deo pobedničkog tima  koji može učiniti da neka detinjstva ne budu izbrisna malignom bolešću i koji može pomoći hrabrim mališanima i njihovim porodicama da stignu do velike, najvažnije, pobede.

  Za više informacija: https://www.iocorroperloro.it/en

  Svakako, stojimo vam na raspolaganju i za sve druge informacije ili pomoć: brana@nurdor.org


   

 • Novosti

  Zlatni septembar - mesec podrške!
  Zlatni septembar - mesec podrške!

  Beograd, 01.09.2022. godine - 2. septembra, počinje kampanja obeležavanja Zlatnog septembra - meseca podrške deci oboleloj od malignih bolesti. U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Iako su izgledi za izlečenje malignog oboljenja kod deteta dosta dobri, kao društvo imamo još mnogo prostora da napredujemo, i u oblasti uslova lečenja, ali i pruđžanja podrške deci i njihovim porodicama.

  Ove godine, naši Veliki heroji, mladi izlečeni od malignih bolesti su pokrenuli inicijativu da Zlatni septembar obeležimo uz njihovu podršku kroz akciju ZDRAVI PETAK – HEALTHY FRIDAY.

  Na kraju ove vesti je spisak kafića i restorana u kojima ćete svakog petka moći da popijete zdrav ceđeni sok za NURDOR - od čije cene će petkom polovina biti donacija za borbu naših malih-velikih superheroja! Akcija će trajati celog septembra, svakog petka.

  Poziv na akciju biće otvoren celog meseca, kako za goste lokala, tako i za vlasnike. Podrška je jedna od najvažnijih stvari, odmah iza medicine, kako bi lečenje maligne bolesti bilo uspešno. Da deca koja kroz to prolaze znaju da nisu sama, da nisu neko tamo, koga ne vidimo i ne primećujemo.

  Da im svako od nas bude razlog manje za strah, a više za veru. Pridružite nam se!

  Možete se javiti na mail nurdorserbia@gmail.com ili na broj telefona 011/2681-555

  Beograd:
  Supermarket Deli
  Coffee, tea & symphaty (Balkanska i Višnjićeva)
  Milky
  Restoran KOLO
  Dalton (Zemun)
  Restoran 44 north
  Dolcino (Miljakovac, Dorćol, Vračar)
  Restoran Oliva
  Rustique Senjak
  Crveni petao
  Nebo i zemlja

  Novi Sad:
  Pascal
  Concept Pause
  Velvet
  Restoran Sat
  Kuća mala
  Loft  Šabac:
  Green Vibes
  Ikar
  Life&Office

  Vršac:
  Izazov
  Jazzva
  Sancti Grail
  Vila Breg


  Sremski Karlovci: Restoran NN
  Užice: Vagon ristorante 
  Vrbas: Agape
  Sombor: Joker Card