Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Donacija prijatelja iz kompanije Julius Meinl!
  Donacija prijatelja iz kompanije Julius Meinl!

  Naši dragi prijatelji iz kompanije Julius Meinl u želji da omoguće što bolje uslove lečenja, pomogli su nam oko nabavke aparata za opremanje novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovih dana obradovali su naše mališane predivnim poklonima koji će pomoći da mašta oboji bolničke zidove i da u kreativnosti prođe, uvek predugačak, bolnički dan. Dragi prijatelji, toplo zahvaljujemo na podršci i pomoći!

 • Novosti

  NURDOR na festivalu PozitivNi
  NURDOR na festivalu PozitivNi

  Poštovani prijatelji, NURDOR je i ove godine bio deo prelepe atmosfere PozitivNI ulični festival - Niš, održanom u parku Čair. Na našem štandu postavljenom u subotu 02.06. u okviru dečjeg dana, mališani su mogli da uživaju u kreativnim radionicama crtanja i iscrtavanja lica. Ovaj festival na različite načine promoviše kulturu, umetnost, sport i rekreaciju. Hvala organizatorima na podršci u našem poduhvatu da unapredimo kvalitet života i lečenja dece obolelele od raka širom Srbije. 

 • Novosti

  Prijavi se za Letnji Kamp u Ivanjici
  Prijavi se za Letnji Kamp u Ivanjici

  NURDOR te poziva da se prijaviš na deveti letnji Kamp Ljubavi i Nade u Ivanjici od 22. - 29.07. 2018. godine.
  Uslovi prijave za Kamp
  pravo na prijavu imaju deca lečena od malignih bolesti do 18 godina, nakon završenog lečenja (minimum 6 meseci)
  Organizacija
  U kampu će boraviti: deca do 7 godina u pratnji roditelja/staratelja i deca od 8-18 godina u pratnji organizatora i volontera
  Potrebno za prijavu
  prijavni formular (preuzeti ovde ili u Udruženju), fotokopija otpusne liste, prosek primanja za poslednja 3 meseca za oba roditelja ili potvrda o nezaposlenosti, fotokopija lične karte roditelja.
  Adrese za preuzimanje i slanje dokumentacije:

  Beograd, Čolak Antina 16;

  Novi Sad, Preradovićeva 138, Petrovaradin;

  Niš, Vizantijski bulevar 12.

  Više o kampu možete saznati putem prezentacije.

 • Projekti

  Zajednici zajedno i NURDOR
  Zajednici zajedno i NURDOR

  Program " Zajednici zajedno " je model saradnje kompanije NIS sa lokalnim zajednicama u cilju podrške realizacije kapitalnih projekata koji će imati dugoročni značaj za lokalnu zajednicu.

  NURDOR je, u ime sve dece koja se u Srbiji le;e od malignih bolesti, neizmerno zahvalan što je u 2017. godini kompanija NIS prepoznala NURDORov projekat  izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u NIšu kao najveći  prioritet za lokalnu zajednicu i na konkursu " Zajednici zajedno " sredstva u iznosu od 2.200.000 dinara opredelila za nabavku neophodne nove medicinske opreme za opremanje ovog odeljenja. 

  Zahvaljujući ovoj podršci nabavljeni su novi aparati, laminarna komora, hematološki analizator, metrički štampač, jednokanalni koagulometar i infuziona pumpa.

  Novoizgrađeno dečije hemato-onkološko odeljenje u Nišu je projekat od nacionalnog značaja i primer je kako treba da izgleda jedna savremena bolnica po "meri deteta". Trenutno je najmoderniji objekat ove vrste na Balkanu i što je najvažnije značajno će unaprediti kvalitet  lečenja dece obolele od raka iz celog južnog regiona Srbije.