Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Most prijateljstva Bolonja - Begrad
  Most prijateljstva Bolonja - Begrad

  Kraj njihovog puta je početak našeg prijateljstva! Karlotu, Eriku i Stefana dočekali smo u našoj Roditeljskoj kući na Senjaku,  na cilju njihovog preko 1100 kilometara dugog putovanja biciklima. Još jedan most između našeg sestrinskog udruženja AGEOP Ricerca i nas je napravljen. Veze među ljudima posvećenih istoj Misiji i sa istim ciljem iz godine u godinu se mogu samo ojačavati što je nam kazuje i ova priča troje ljudi, jedne male porodice, koji su iz Bolonje sa starta ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja,  krenuli  put Beograda u znak podrške mališanima iz Srbije, Italije, Evrope, širom sveta koje povezuje jedna jedina želja – da pobede rak.

 • Novosti

  Oglasi za život i učestvuj u izgradnji bolnice
  Oglasi za život i učestvuj u izgradnji bolnice

  Nakon uspešne humanitarne utakmice “Asovi za decu” na kojoj je prikupljeno 120 000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, NURDOR, Halo oglasi i Exit fondacija pokrenuli su jedinstvenu humanitarnu akciju “Oglasi za život” sa ciljem finalizacije ovog kapitalnog projekta. Ideja je da se na posebnoj stranici Halo oglasa www.oglasizazivot.rs prodaju i kupuju polovne i nove stvari, a da sav prihod ide za izgradnju novog odelenja dečije hemato-onkološke bolnice u Nišu. Značaj akcije su prepoznale i poznate ličnosti, pa će tako Dr Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jovana Brakočević, Slobodan Šarenac, Slavko Beleslin, Nataša Miljković, Marčelo, Disciplina Kičme, Bad Copy, SARS, Dubioza Kolektiv, Brkovi i mnogi drugi oglasiti prodaju ličnih dragocenosti, koje za njih imaju sentimentalnu vrednost.

  Poseban doprinos komponujući muziku za promotivni spot akcije dao je jedan od naših najvažnijih ambasadora kulture i umetnosti u svetu, kompozitor Aleksandar Simić, čija su dela bila muzički identitet projekata NASE i Ujedinjenih Nacija, kao i marketinška agencija Communis koja je osmislila i realizovala celu kreativnu kampanju.

  U izgradnji dečje bolnice mogu učestvovati svi koji imaju neku stvar koju više ne koriste, kao i oni koji oglašenu stvar žele da kupe, jer je prodajom ili kupovinom predmeta u okviru ove akcije  korist višestruka! Potrebno je da za predmet koji želite da prodate preko Halo oglasa, u poslednjem koraku procesa predaje oglasa, izaberete “Humanitarni oglas”, a on će biti istaknut i obeležen posebnom značkicom. Kupljeni predmet, pored nove upotrebne vrednosti koju dobija, postaje i način da se bude human, jer se novac od kupovine uplaćuje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

  NURDOR i Exit fondacija su prepoznali kapacitet Halo oglasa kao najveće kupoprodajne onlajn platforme u Srbiji, sa preko čak 400.000 registrovanih korisnika. Želja organizatora akcije je da korisnici Halo oglasa ono šta im treba, prvo potraže baš na ovim humanitarnim oglasima, koje su postavili oni koji su odlučili da takođe budu humani i prihod od prodaje ustupe NURDOR-u.

  Detaljnija uputstva za učešće u humanitarnoj akciji možete pronaći na www.oglasizazivot.rs.

  Potrebno je prikupiti još  20 miliona dinara, s tim da je država obećala da će pomoći u iznosu od 10 miliona dinara koliko iznosi PDV. Uporedo se skupljaju sredstva za opremanje objekta i zato je važan doprinos svih koji su u mogućnosti da pomognu.

  Ukupna vrednost druge  faze projekta iznosi 50.000.000 dinara. Zahvaljujući donacijama, do sada je prikupljeno 30.000.000. dinara. Očekuje se da će do kraja godine novi hemato-onkološki centar biti spreman za useljenje. #ijaseborim

   

 • Novosti

  Bo-Be by Bike - Blonja-Beograd biciklima
  Bo-Be by Bike - Blonja-Beograd biciklima

  Sledeći put i rutu, sa nadom u ozdravljenje velikog broja dece obolelih od raka o kojima se kroz svoj Blizanac program brinu sestrinska udruženja AGEOP RICERCA - Italija i NURDOR – Srbija, humanitarna ekspedicija porodice Ponti krenula je sa starta ispred Odeljenja pedijatrijske onkologije poliklinike S. Orsola Malpighi u u Bolonji put srpske prestolnice – Beograda.
  Karlota, kapetan ekspedicije, Stefano i Erika krenuli su na put srcem, da na svoj način pokažu koliko su jake veze između članova porodica i da njih ništa ne može da slomi, koliko su jake veze koje ujedinjuju one koji rade na ostvarivanju zajedničkog cilja i koje dele Misiju bez obzira koliko ih kilometara deli.
  Pratićemo ih na tom putu, iz dana u dan, a oni će nam govoriti svojim iskustvima, osećanjima, utiscima i želji da svoju strast prema putovanju pretoće u humanitarnu misiju.
  Želimo im dobar vetar i svako dobro!!
  #AGEOP, #NURDOR, #GEMELLAGGIO, #BIKING, #SUPPORT, #BOLOGNA, #BELGRADE, #AGAINSTCANCER, #ITALY, #SERBIA, #IJASEBORIM

 • Projekti

  OGLASI ZA ŽIVOT - PRIDRUŽI SE!
  OGLASI ZA ŽIVOT - PRIDRUŽI SE!

  NURDOR te poziva da putem Halo oglasa pomogneš lečenje dece obolele od raka i učiniš nešto korisno za sebe.
   
  Svi smo barem jednom nešto prodavali ili kupovali na Halo oglasima. Ovaj put, time možemo da pomognemo da se završi novo dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu!
   
  Mehanizam je jednostavan!
   
  Postavi  na Halo oglase svoj predmet koji želiš da doniraš sa iznosom.
   
  Ili, budi kupac predmeta na oglasu sa oznakom NURDOR.
   
  Kad predmet nađe svog kupca, kurirska služba odnosi predmet kupcu, a prihod odlazi na račun NURDOR-a.
   
  Ne propusti priliku! Priključi se!
   


  Realizaciju kampanje "Stare stvari za novu nadu" pomogli: