Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Dinamo Camp - prve vesti:
  Dinamo Camp - prve vesti:

   “Protekao je prvi dan u Dinamo kampu. Sva deca su dobro i veoma brzo su se združili i uklopili. Vreme je divno, tako da je pravo uživanje provoditi vreme napolju. Dan  je ispunjen raznim aktivnostima, danas smo  imali streličarstvo, dresuru pasa, jahanje konja i pravljenje figura od gline, a tokom večeri domaćini su nam priredili zanimljivu predstavu. Svi su izuzetno ljubazni i predusretljivi. Sva deca su dobro, hrana je odlična tako da nema razloga za brigu. I jučerasnji put su dobro podneli bez obzira što je tako dugo trajao. Šaljemo vam puno pozdrava iz prelepog Dynamo Campa.”

  Zahvaljujući divnoj saradnji sa Dynamo Camp-om, od 2013. godine u kampu je boravilo 122 mala, malo veća I velika NURDOR-ovca!

 • Novosti

  Nurdor na Nišvillu
  Nurdor na Nišvillu

  Kao i prethodnih godina, NURDOR će i ove godine propratiti Internacionalni Jazz festival Nišvill. Tokom trajanja festival u periodu od 11. do 14. avgusta na šetalištu u Tvrđavi biće postavljen  NURDOR-ov štand na kome će posetioci  imati priliku da se informišu o aktivnostima  NURDOR-a i o velikom projektu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, koji će obezbediti da uslovi onkološkog lečenja mališana iz cele južne Srbije budu po svim evropskim standardima i „po meri deteta". Pored prijatnih i nasmejanih volontera dočekaće vas i mnogo sitnica, kao i ramovi za fotografisanje sa Hulkovim rukavicama, koji služe kao podrška kampanji “I ja se borim”.

  Ukoliko niste u mogućnosti da nas posetite, prodršku možete pružiti slanjem poruke na 1150 jer I tako pomažete unapređenje kvaliteta lečenja naše dece. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

 • Novosti

  Sedmi NURDORov kamp Ljubavi i Nade je počeo!!
  Sedmi NURDORov kamp Ljubavi i Nade je počeo!!

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, od 23. do 31. jula u Ivanjici, organizuje VII letnji „Kamp Ljubavi i Nade" za decu i mlade iz cele Srbije lečene od raka. I ove godine kamp će biti internacionalnog karaktera i ugostiće, pored 40 mališana iz Srbije, i prijatelje iz Hrvatske.
  NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 500 dece, mladih i roditelja iz čitave Srbije i regiona. Sve aktivnosti u Kampu su osmišljene uz mnogo ljubavi i iskustva: psihološke, kreativne i sportske radionice, hipo terapija i škola plivanja prilagođene su potrebama, uzrastu i interesovanjima učesnika. Tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove.
  Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligniteta, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Uz najmlađe učesnike u Kampu će boraviti i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Boravak u Kampu će i za roditelje dragoceno iskustvo jer će imati priliku da svoje mališane vide u novom, drugačijem svetlu. Kamp je besplatan za sve učesnike.
  Ipak, najdragocenije uspomene koje mladi kamperi ponesu iz Kampa su prijateljstva koja se sklope i razmena iskustava o teškoj i, često, dugoj borbi za ozdravljenje ali i najvećoj pobedi koju je svaki kamper izvojevao!
  „Svaki kamp je posebno i dragoceno iskustvo i za učesnike i za volontere, ali svi naši kampovi su isti u jednoj stvari – fantastičnoj pozitivnoj energiji koju nose! Uvek je veliko zadovoljstvo i posebna čast družiti se sa svim tim malim-velikim pobednicima u Kampu Ljubavi i Nade.“ - kaže Ljubiša Stanić roditelj i član UO NURDOR.
  Kao i do sada, NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica" a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera.
  Za stvaranje čarolije i avanture biće zaslužni prijatelji iz Planinarskog udruženja „Maslačak“, Kluba Ekstremnih Sportova „Armadillo“, kompanija „Tropic Trade“ i „FUSH“ , Astronomskog društva „Orion“ kao i grupa mladih umetnika iz Ivanjce. Za hladno ali slatko osveženje kampera pobrinuće se „Frikom“.
  Osiguranje za sve učesnike doniraće Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd.

 • Projekti

  VII Kamp Ljubavi i Nade
  VII Kamp Ljubavi i Nade

  Poslednju nedelju jula i ove godine smo proveli na najlepši način – družeći se u “Kampu Ljubavi i Nade” u Ivanjici. Po sedmi put okupili smo 40 mališana i mladih iz čitave Srbije i ugostili male prijatelje iz roditeljskog udruženja “Krijesnica” iz Hrvatske. Uz najmlađe kampere boravile su mame, poneki tata i baka. Za sve, i velike i male, spremili smo, uz mnogo ljubavi i vodeći se iskustvima svih predhodnih kampova, veliki broj radionica i različitih zabavnih aktivnosti. Od jutra do večeri, ređale su se kreativne, psihološke, sportske  radionice, škola plivanja, mačevanje, večernje zanimacije i mala škola jahanja koju je, kao i svake godine vodio nezamenljivi čika Steva. Na zadovoljstvo svih, imali smo i neke nove zanimljive aktivnosti.

     

  Plan da gledamo zvezde, pomutilo nam ne nepredvidljivo vreme, ali zahvaljujći novim prijateljima iz astonomskog društva “Orion” iz Ivanjice, saznali smo mnogo toga o nebu iznad nas.