Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Rehabilitacijski kamp Krijesnica jun 2015.godina

  Rehabilitacijski kamp Krijesnica jun 2015.godina

  Naši mališani proveli su predivnih sedam dana gostujući u letnjem kampu koji je organizovala Udruga Krijesnica u mestu Fužine u Gorskom Kotaru u Hrvatskoj.  Kamp je za decu koja su lečena od malignih bolesti uzrasta od 07. do 14. godina, bez prisustva roditelja, a u pratnji psihologa, volontera i članova Udruge Krijesnica.

  Mališani su učestvovali u brojnim muzičkim, sportskim, kreativnim i psihološkim radionicama, koje su mahom organizovane napolju na svežem vazduhu.

  Naši kamperi uživali su u živopisnim šumskim predelima Gorskog Kotara, vozeći se turističkim vozićem i brodom, imali su priliku da svakoga dana voze kajak sa instruktorima na jezeru. Nezaboravnu pustolovinu doživeli su i  u nacionalnom parku Vrata sa alpinistima u raznim aktivnostima, ( orijentiring , zip- line, penjanje uz stenu) i u obilasku pećina Vrelo i Lokvarka.

  Mogućnost otvoriti se, biti iskren i istovremeno biti potpuno prihvaćen je blagoslov koji se ponavlja iz godine u godinu u Fužinama.

  Troje dece uzrasta 12 i 13 godina , Bojana, Ivan i Dušan, u pratnji jednog volontera, družili su se sa svojim vršnjacima, podelili sa njima slična iskustva, ali i stekli nove uspomene kroz druženje, igru, sportska nadmetanja, vožnje kajakom... a kući su poneli puno  lepih utisaka, novih iskustava, veština i novih prijateljstava...

  Za realizaciju kampa utrošeno 29.040,00 dinara za troškove  prevoza na relaciji Beograd – Fužine – Beograd, a Udruga Krijesnica obezbedila je pun smeštaj za 7 dana.


 
 •