Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Jedanaesti zimSKI kamp

  Jedanaesti zimSKI kamp

  Od 24. do 31. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, jedanaestu godinu za redom, organizovao je ZimSki kamp za adolescente i mlade lečene od malignih bolesti.

  Dvadesetosmoro dece i mladih sedam dana je boravilo na Kopaoniku u pratnji NURDOR-ovih volontera, psihologa i instruktora skijanja. Sve radionice su planski osmišljene sa ciljem da se mladi ljudi, nakon završenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. Tako su i ovog puta bili u prilici da uče i vežbaju skijanje, prisustvuju psihološkim i kreativnim radionicama, uživaju u prirodi, družeći se sa svojim vršnjacima.

   „Prava je privilegija gledati decu kako iz godine u godinu napreduju, kako se razvijaju i kako su svake godine sve smeliji. I ono što je nama jako važno, koliko oni empatije pokazuju jedni prema drugima. Kroz navedene aktivnosti uticali smo i na povećanje samopouzdanja kod lečene dece, jer su imali iskustvo uspešnog suočavanja sa novim izazovima i mogućnosti da vide sebe sposobnim i spremnim za svakodnevne životne aktivnosti”, istakao je Nebojša Miljević, psiholog NURDOR-a. 

   Veliko hvala prijateljima NURDOR-a, koji su dali podršku realizaciji kampa: Skijališta Srbije, Dom učenika srednjih škola „Mašinac“, Hotel Gorski Kopaonik, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Viceroy Kopaonik, advokat Zoran Pešić, Planet bike Srbija, Maestro travel i Wiener Städtische Osiguranje.

  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, organizovali humanitarnu ski trku na Kopaoniku 29. marta, od koje je sav prihod namenjen za rekonstrukciju i adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije. 

   Više o utiscima kampera možete pogledati na linku.

 
 •