Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
  • Za NURDOR crtam, bojim i pišem!

    Za NURDOR crtam, bojim i pišem!

    Uživali smo u divnom sunčanom oktobarskom danu u Vrtiću „ Bambi“ u Nišu, jednom od 25 vrtića Predškolske ustanove „ Pčelica“. Naši mali domaćini priredili su nam toplu dobrodošlicu, a sa svojim vaspitačima i medicinskim sestrama naše male „pčelice“ spremale su cele nedelje manifestaciju kojom je obeležena Dečja nedelja. Danas je 200 dece plesalo za NURDOR savršeno i bez greške. Svaki pokret, okret, zagrljaj i ruka oslikavali su puno ljubavi. Na završetku plesne tačke poleteli su i zeleni baloni u vis u znak podrške svojim malim drugarima koji se leče na hemato-onkološkim odeljenjima.
    Uz veliku zahvalnost našoj dragoj Dragani Janković, koja NURDOR-u pruža veliku podršku, hvala na inicijativi da se i njene kolege i ustanova pridruže akciji, i ideji koju su svi u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ otvorenog srca prihvatili. Zahvaljujemo se Upravi vrtića, direktorkama Svetlani Mitić i Ljilji Stamenković, zaposlenima, stručnim službama, timu vaspitača i medicinskih sestara i roditeljima .
    PU “ Pčelica” organizovala je akciju podrške u svih 25 vrtića, gde će tokom oktobra meseca biti postavljene donatorske kutije i promotivni material, sa željom da prikupe sredstva za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, ali i da uključe mališane i roditelje u borbu protiv predrasuda sa kojom se suočavaju obolela deca.