Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Sedmi NURDORov kamp Ljubavi i Nade je počeo!!

  Sedmi NURDORov kamp Ljubavi i Nade je počeo!!

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, od 23. do 31. jula u Ivanjici, organizuje VII letnji „Kamp Ljubavi i Nade" za decu i mlade iz cele Srbije lečene od raka. I ove godine kamp će biti internacionalnog karaktera i ugostiće, pored 40 mališana iz Srbije, i prijatelje iz Hrvatske.
  NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 500 dece, mladih i roditelja iz čitave Srbije i regiona. Sve aktivnosti u Kampu su osmišljene uz mnogo ljubavi i iskustva: psihološke, kreativne i sportske radionice, hipo terapija i škola plivanja prilagođene su potrebama, uzrastu i interesovanjima učesnika. Tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove.
  Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligniteta, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Uz najmlađe učesnike u Kampu će boraviti i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Boravak u Kampu će i za roditelje dragoceno iskustvo jer će imati priliku da svoje mališane vide u novom, drugačijem svetlu. Kamp je besplatan za sve učesnike.
  Ipak, najdragocenije uspomene koje mladi kamperi ponesu iz Kampa su prijateljstva koja se sklope i razmena iskustava o teškoj i, često, dugoj borbi za ozdravljenje ali i najvećoj pobedi koju je svaki kamper izvojevao!
  „Svaki kamp je posebno i dragoceno iskustvo i za učesnike i za volontere, ali svi naši kampovi su isti u jednoj stvari – fantastičnoj pozitivnoj energiji koju nose! Uvek je veliko zadovoljstvo i posebna čast družiti se sa svim tim malim-velikim pobednicima u Kampu Ljubavi i Nade.“ - kaže Ljubiša Stanić roditelj i član UO NURDOR.
  Kao i do sada, NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica" a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera.
  Za stvaranje čarolije i avanture biće zaslužni prijatelji iz Planinarskog udruženja „Maslačak“, Kluba Ekstremnih Sportova „Armadillo“, kompanija „Tropic Trade“ i „FUSH“ , Astronomskog društva „Orion“ kao i grupa mladih umetnika iz Ivanjce. Za hladno ali slatko osveženje kampera pobrinuće se „Frikom“.
  Osiguranje za sve učesnike doniraće Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd.