Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • SAMA i NURDOR za decu u Kragujevcu

  SAMA i NURDOR za decu u Kragujevcu

  02.10.2018. Kragujevac - Srpsko-američko medicinsko udruženje (SAMA) i NURDOR su i zvanično uručili mredicinsku opremu u vrednosti od 40.000 dolara rekonstruisanom odeljenju dečje hemato-onkologije kliničkog centra u Kragujevcu. 

  Nakon što su saznali za sve što NURDOR radi u Srbiji i koliko napora ulaže kako bi se unpredili uslovi lečenja dece u našoj zemlji, članovi udruženja SAMA iz Merilenda kontaktirali su naše udruženje sa željom da pomognu u opremanju odeljenja u Kragujevcu. Podsetimo, rekonstrukcija ovog odeljenja, koje je radilo u potpuno neadekvatnim uslovima, sprovedena je zahvaljujući ekipi serijala "S Tamarom u akciji" u čemu je NURDOR takođe učestvovao.

  Prijatelji iz udruženja SAMA su, zahvaljujući Kragujevčaninu g. Antoniju Keljeviću koji je uspešan preduzetnik u Čikagu već dugo godina, organizovali donatorsku večeru na kojoj je prikupljeno 40.000 dolara. Od ovih sredstava kupljena je nova i moderna medicinska oprema koja je isporučena u Kragujevac i koja će se od sada koristiti pri dijagnostifikovanju i lečenju malih pacijenata iz ovog dela Srbije.

  NURDOR i ovim putem želi da iskaže zahvalnost svim donatorima u svoje ime, u ime sve dece i roditelja kojima će ova donacija biti od neizmernog značaja. Želimo i da naglasimo da je ovakav vid podrške i saradnje sa dijasporom jedan od najboljih primera kako kao društvo možemo zajedno da napredujemo i da menjamo stvari na bolje u svojoj državi, bez obzira da li u njoj trenutno živimo i radimo.

  Posebnu zahvalnost ističemo dr Ivanu Aksentijeviću i Zoran Mladenoviću, čiji su lično zalaganje i trud da se ova donacija osmisli i sprovede savladali hiljade kilometara između SAD-a i Srbije i učinili da mali super heroji koji se leče u Kragujevcu imaju uslove lečenja kakve zaslužuje svako dete.

  https://www.youtube.com/watch?v=_nfDdytFS30&feature=youtu.be