Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Redovna godišnja skupština NURDORa

  Redovna godišnja skupština NURDORa


  20. septembra 2020. godine, u Roditeljskoj kući u  Novom Sadu održana je redovna godišnja skupština Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR ( Redovna godišnja skupština prethodno zakazana za 11. jul 2020 odložena zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID 19).

   „ Svaku godinu ćemo pamtiti po nečemu značajnom, a 2019. godinu  za nama bih izdvojila kao veliku godinu pobede, pre svega zbog ostvarivanja prava na bolovanje. Izmenom zakonske regulative, a koju je NURDOR predložio još 2013. godine, roditeljima je garantovano pravo na bolovanje tokom celokupnog lečenja deteta obolelog od maligne bolesti uz nadoknadu zarade od 100 %.  Velika pobeda NURDOR-a, koja nije usmerena samo na našu decu već i na drugu decu sa teškim i retkim oboljenjima. Borba za ostvarivanje  prava na dostojanstveno lečenje i život naših mališana i njihovih porodica, veoma je važna Misija NURDOR-a, za koju nastavljamo da se borimo bez predaha i u ovoj i u svim narednim godinama. Usled prebukiranosti tokom 2019. godine sve tri Roditeljske kuće u Beogradu, a imajuci u vidu da su dva od tri objekta privremenog karaktera, potvrđena je potreba za proširenjem smeštajnih kapaciteta i pronalaženjem trajnog rešenja za smeštaj svih porodica i pokretanje projekta nove Roditeljske kuće u Beogradu.“ - Joland Korora, predsednica UO NURDORa

  1.    Izmene i dopune Statuta

  2.    Finansijski izveštaj za 2019. godinu 

  3.    narativni izveštaj za 2019 god.