Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Prepešačili smo obim planete Zemlje!

  Prepešačili smo obim planete Zemlje!

  Beograd, 5. oktobar 2019. godine – NURDOR uz pomoć građana, prijatelja i donatora kroz akciju Pruži korak obezbedio 50 miliona dinara!

   

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ogromnim ponosom obevštava građane i javnost u Srbiji da je u sklopu kampanje „Pruži korak“ ukupno  obezbeđeno 50.317.162 dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

  U sklopu ove kampanje, njeni idejni tvorci, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, organizovali su pešačenje od 256 kilometara od Niša do Beograda, koje je trajalo osam dana od 19. do 26. septembra. Po njihovom dolasku u Beograd organizovan je Marš solidarnosti kroz glavni grad, od SC Banjica do parka Milutina Milankovića, kada im se pridružio i veliki broj građana.

  Aplikacija Pruži korak, koju su promovisali u toku svog pešačenja, bila je dostupna u okviru ove akcije od 16. septembra do 5. oktobra. Za to vreme okupila je i ujedinila veliki broj korisnika koji su je instalirali na svoj mobilni telefon i pešačenjem obezbeđivali donacije. Tako „unovčene“ korake društveno odgovorne kompanije uplatile su NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Pruži korak je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je okupila veliki broj kompanija-donatora i građana koji su pokazali da je udruženost u činjenju dobrih dela nezaustavljiva sila.

   „Presrećni smo što smo uspeli svi zajedno! Osećamo ogromnu zahvalnost i privilegiju što smo baš mi protagonisti ovakve akcije. Zahvalni smo svakom pojednicu koji se uključio u kampanju i svakoj kompaniji koja je odlučila da stane iza nas. A najviše smo zahvalni NURDOR-u koji nas je naučio da ne postoji nemoguće. Nadamo se da će ova akcija i one slične njoj podstaknuti humanost i solidarnost među ljudima u Srbiji. Pokazali smo da možemo, pokazali smo da nema ništa toliko snažno kao „mali ljudi“ udruženi u dobra dela! Nas dvoje kao idejni tvorci kampanje Pruži korak obećavamo da je ovo tek početak i da nam je ovo što smo postigli svi zajedno najveća motivacija da nastavimo dalje.“ – poručuju Tamara i Bogdan.

  Divan i uzvišen osećaj podrške Tamari i Bogdanu u četvrtak na Maršu solidarnosti od Banjice pa sve do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj. Hvala im što su na mesec dana učinili da se cela zemlja ujedini u humanosti! Napravili su ogromnu stvar, pored donacije i materijalne podrške učinili su da se oformi ceo jedan pokret Dobrog u ljudima. Ovo je istorijska stvar koju smo napravili svi zajedno i koja će živeti mnogo duže nego bilo ko od nas“ – izjavila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

  Veliko hvala sledećim kompanijama koje su prepoznale važnost i verovale u ovu kampanju, kao i svim ostalim donatorima koji su želeli da ostanu anonimni, kao i svima koji ste "pružili korak" sa nama za novu Roditeljsku kuću:

  NIS

  CarGo

  PS Fashion

  Manpower Group

  BIG Fashion Shopping centar

  DM

  Outsource Insurance Professionals

  Vojvođanska banka

  Orion Telekom

  Tradecore

  Levi9

  Red Communications

  Smurfit Kappa

  Coca Cola Hellenic

  Mc Donalds

  Stadion Shopping centar

  Tehnomanija

  Addecco

  Doncafe

  Infostud

  Vega IT Solutions

  Vision 4Logistics

  PR Škola brzog čitanja

  SBG Economics

  Balanse. Rs

  One Assessment

  Beohem

  Energize

  ŽKK Radivoj Korać

  Butik Skockan

  Gecić Law

  Autoservis Meda

  Chapter4

  Ninamedia

  Berbernica Mita

  Nestle