Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade

  Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade

  Od 1. do 8. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, osmu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente i mlade lečene od malignih bolesti.

  Četrdeset petoro dece i mladih sedam dana je boravilo na Kopaniku u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja. Uz organizovane aktivnosti tokom celog dana imali su priliku da uče i vežbaju skijanje, da savladaju sve prepreke i strahove koji su nastali usled lečenja, da jedni uz druge i uz podršku volontera osnaže sebe, povrate samopouzdanje i sve to uz sjajnu zabavu i divnu atmosferu.

  Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnih psihologa i volontera.

  „NURDORov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Od nastanka ovog kampa do danas uspeli smo da značajno podignemo nivo organizacije, uz pomoć prijatelja i donatora i najpre naših volontera bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Promene koje se dešavaju kod dece na kampovima su neverovatne, napredak koji svako od njih ovde ostvari je neprocenjiv, vraćaju se svako u svoju sredinu jači i bogatiji – i to je nešto na šta smo svi ponosni“, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.

  Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, Dom učenika srednjih škola „Mašinac“, Avanturija, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Sport Vision, Beosport i Wiener Städtische Osiguranje.

  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, drugu godinu za redom organizovali humanitarnu trku na Kopaoniku 28. februara, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, za besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

  Kontakt osoba: Tamara Klarić 063/359789