Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Niste sami!

  Niste sami!

  Dragi prijatelji, imajući u vidu novonastalu situaciju i proglašeno vanredno stanje u Republici Srbiji, odlučili smo da u svoj rad uvedemo niz preventivnih mera. Ovo radimo pre svega kako bismo zaštitili zdravlje naših malih stanara u Roditeljskim kućama, ali i zdravlje naših zaposlenih i svih sa kojima potencijalno dolazimo u kontakt. Pomoći ćemo koliko god možemo da delimo prave informacije, budemo na raspolaganju svima kojima je potrebna naša podrška i da sprečimo širenje panike i straha.

  * Nastavljavmo sa zabranom poseta u svim NURDOR Roditeljskim kućama do daljneg
  * Zaposleni u NURDOR-u od ponedeljka mogu da rade od kuće, uz dogovorena dežurstva
  * Uz podršku kompanije CarGo uveli smo dostavu namirnica porodicama u našim roditeljskim kućama u Beogradu. Molimo sve roditelje čija deca se leče od malignih bolesti, a ne koriste NURDOR smeštaj, da ne idu u nabavku, niti na druga mesta gde se nalazi veći broj ljudi. Možete zamoliti rodbinu, prijatelje, komšije da to obave umesto vas. Ukoliko ima roditelja koji ovo ne mogu da sprovedu u delo molimo ih da nam se jave, pokušaćemo da rešimo problem zajednički. Preporuka je da NE izlaze iz kuća, osim sa detetom na terapiju.
  * Uvodimo dežurstva na NURDOR besplatnom broju telefona za podršku 0800 33 22 32, svaki radni dan od 8h do 17h
  * Uvodimo skype za psihološku podršku porodicama na kojima će raditi naši psiholozi i socijalni radnici. Moguće ga je pronaći pod nazivom “NURDOR Psihološka Podrška”.

  Molimo vas sve da budemo odgovorni i solidarni, da poštujemo preporuke zdravstvenih radnika, da poštujemo njih kao ljude koji čuvaju naše zdravlje i da ne radimo stvari na svoju ruku jer mislimo da nama ne može biti ništa. Ovo su trenuci u kojima moramo brinuti i o sebi i jedni o drugima kao da baš svaki život zavisi upravo od nas.

  Hvala vam i čuvajte sebe i ljude oko sebe.

  Vaš NURDOR

  https://www.facebook.com/nurdor/videos/2835547896542779/