Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Međunarodni dan medicinskih sestara

  Međunarodni dan medicinskih sestara

  Da bi funkcionisao bilo koji važan mehanizam u prirodi koji daje ili vraća život, moraju savršeno da rade oni njegovi mali, skoro nevidljivi, delovi. Nekada, u brzini svakodnevnice i rutine, nismo ih svesni i podrazumevamo da su oni tu i da sve funkcioniše kako treba. Takve su recimo pčelice, bez kojih mnogo toga važnog u prirodi ne bi preživelo.

  Danas je 12. maj - Međunarodni dan medicinskih sestara. Nemoguće je i da zamislimo kako bi izgledala pedijatrijska onkologija bez njih. Bez njihove podrške, osmeha, topline, prisustva i onog "sve će biti u redu" osećaja koji je potreban svakom detetu u borbi za život. Možda su ova dva meseca 2020. godine bila prilika da svi vidimo i osetimo koliko je za zdravstveni sistem važno medicinsko osoblje. I možda prilika da naučimo za ubuduće da ih više primećujemo, uvažavamo i cenimo.

  Pomislite šta bi se desilo sa prirodom da nestanu pčelice... to bi se isto desilo sa zdravstvom da nestanu medicinske sestre.

  Drage naše, NURDOR će uvek biti tu za vas, kao što ste i vi za naše male super heroje. Srećan vam vaš Dan, hvala vam za ljubav i snagu!