Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Kamen temeljac za novo odeljenje u Nišu

  Kamen temeljac za novo odeljenje u Nišu

  Danas je, polaganjem kamena temeljca, NUDDOR najavio početak radova na izgradnji bolničkog krila pedijatriske hemato-onkologije u Nišu. U prisustvu velikog broja prijatelja i medija kamen temeljac novog odeljenja su postavili državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Bekić, direktor Kliničkog centra Prof. Dr. Zoran Radovanović, načelnica pedijatrijske hemato-onkologije Prof. Dr. Gordana Kostić, predsednik NURDOR-a Todor Mančić i Franćeska Testoni, predstavnica sestrinskog udruženja AGEOP RICERCA iz Bolonje.

  Novo odeljenje prostiraće se na 750 kvadratnih metara. Celo odeljenje će biti "po meri deteta" i biće to prvo odeljenje ovog tipa u Srbiji.

  Sredstva za prvu fazu izgradnje su prikupljena zahvaljujući velikom broju ljudi, malih preduzeća i velikih kompanija. Pomoć smo dobili i od firmi koje su donirale materijal za izgradnju. Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja su obećali da će pomoći projekat sa 5 miliona dinara koliko iznosi PDV za prvi fazu gradnje. Očekujemo da će radovi na prvoj fazi gradnje i postavljanje novog objekta pod krov biti gotovi u septembru.

  Medjutim, daleko od toga da smo stali sa našim radom. Uveliko se planiraju humanitarni dogadjaji koji će pomoći prikupljanju sredstava za drugu fazu gradnje za koju nam je potrebno 50.000.000 dinara od čega je iznos PDV-a skoro 10 miliona dinara.

  Od početka kampanje ‪#‎ijaseborim‬ koja je započela u januara ove godine veliki broj pojedinaca i kompanija su pomogli svojim donacijama u robi ili novcu: Smaj produkt, Mona Hotel Management, Mona, Roefix grupa, Fond Budimir Boško Kostić, Rockwool, Jasna Stanivuk, Kapaprojekti, Leoni, Brook Hill International School Belgrade, advokat Milan Mladenović, Teodora Stanković, Marija Barišić, Advokatska kancelarija Vuković i partners i mnogi drugi.

  Hvala vam svima od srca! Idemo zajedno dalje.

  http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2322524/u-niskom-kc-pocela-gradnja-decijeg-onkoloskog-odeljenja.html

  http://www.belami.rs/zavrsetak-novog-decijeg-heamto-onkoloskog-odeljenja-iduce-godine/ 

  https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Polozen-kamen-temeljac-za-decje-hemato-onkolosko-odeljenje.sr.html

  http://www.radiocity.rs/zdravlje/5823/polozen-kamen-temeljac-za-novu-hemato-onkologiju.html