Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Još jedan uspešan zimski kamp na Kopaoniku!

  Još jedan uspešan zimski kamp na Kopaoniku!

  Beograd 18.03.2018. - Već šestu godinu za redom Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje zismki rehabilitacioni kamp na Kopaoniku, za mlade koji su se lečili od malignih bolesti. Od 9. do 16. marta 2018. naši hrabri drugari su osvajali ski staze najvećeg skijaškog centra u Srbiji i družili se uz prilagođen program kreativnih i edukativnih radionica koje NURDOR osmišljava i sprovodi.

   

  Cilj svih rehabilitacionih kampova koje NURDOR organizuje jeste da se mladi, nakon završenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže fizički i psihički, kao i da im se olakša period resocijalizacije i povratak uobičajenom životu. 

   

  Na Kopaoniku svake godine naši mladi heroji osvajaju planinske vrhove, uče da skijaju uz pomoć instruktora, borave u predivnom prirodnom ambijentu, druže se i međusobno pomažu. U svemu ovome zajedno sa njima učestvuje i mali, ali iskusni tim psihologa i volontera. Nakon teškog i izazvnog perioda borbe u bolničkim sobama, rehabilitacioni kampovi su veoma važna stavka u oporavku svakog deteta. Pored boravka u prirodi i fizičkih aktivnosti, naše posebno osmišljene psiho-edukativne radionice im pomažu u povratku samopouzdanja, savladavanju prepreka u komunikaciji i sveobuhvatnom psihološkom osnaživanju.

   

  Energija, snaga i optimizam kojima odiše svaki naš kamp nisu izostali ni ovaj put! Osmesi naše dece, njihova ljubav prema životu i snaga koju pokazuju na svakom koraku su nešto što je svima nama velika inspiracija da se svake godine zajedno sa njima borimo i da naši kampovi uvek budu ovako uspešni.

   

  Zahvaljujemo se svim prijateljima koji čine da ovih važnih sedam dana protekne u najboljem mogućem redu i sjajnoj atmsoferi: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Ardu Sport, Wiener Stadtische, poslastičarnica Buongiorno.