Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Edukacija volontera u Nišu

  Edukacija volontera u Nišu

  U subotu, 18. juna održana je VI po redu Edukacija volontera u Nišu, u konferencijskoj sali na Klinici  za dečje interne bolesti. Poželeli smo  smo dobrodošlicu za 37 novih članova našeg NURDOR tima. 

  Stručno predavanje o  malignim bolestima kod dece  održala je Prof. dr Gordana Kostić, dečji hematoonkolog i načelnica pedijatrijskog hematoonkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.
  O odnosima i načinima komunikacije sa decom i adolescentima koji se leče od malignih bolesti govorila  je klinički psiholog Slađana Veličković.
  Članovi NURDORa i iskusni dugogodišnji volonteri upoznali su nove članove tima sa NURDORom, aktivnostima, načinima volontiranja i podrške. Troje mladih koji su se nekada lečili od malignih bolesti, a danas su aktivni volonteri NURDORa podelili su sa novim članovima lična iskustva i skrenuli pažnju na značaj podrške koju pružamo deci i porodicama.
  Od srca zahavljujemo svima na posvećenom vremenu, na stručnosti, na toploj ljudskoj poruci koju su preneli novim članovima našeg tima.