Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek

  Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek

  Beograd, 16. avgust 2018 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i 34 dece lečene od malignih bolesti iz cele Srbije boraviće, od 18. do 26. avgusta, u  Dinamo Kampu zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Evrope.

  Dinamo kamp je deo SeriousFun Children’s Network koju čine rekreaciono-terapeutski kampovi širom sveta, posebno osmišljeni i namenjeni deci i mladima nakon  lečenja od ozbiljnih i hroničnih bolesti. Kamp, smešten u najlepšem delu Italije - u srcu Toskane, svakog avgusta organizuje posebnu internacionalnu sesiju namenjenu deci i mladima od 12-17 godina iz Evrope.

  Od  2013. godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, kao saradnik i prijatelj Dinamo Kampa, vodi grupu dece iz Srbije koja su završila onkološko lečenje.

  I ove godine, 17 devojaka i 17 momaka će, u pratnji 8 članova NURDOR volonterskog tima, provesti 8 nezaboravnih dana u predivnoj Toskani.

  Program Dinamo Kampa se sastoji od niza kreativnih, zabavnih i uzbudljivih aktivnosti koji se zasnivaju na modelu rekreacione terapije.

  Glavni cilj kampa je da se deca ohrabre da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta, da kroz druženje  sa drugom decom i savladavanje brojnih aktivnosti, ponovo izgrade i ojačaju  svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije. Zabavu u kampu garantuju posebni programi:  predstave i nastupi, radionice u kojima učestvuju poznati i savremeni umetnici, radionice kreativnog pisanja, snimanja, fotografije, jahanja, igre u bazenu i mnoge druge aktivnosti i iznenađenja.

  Boravak u Dinamo Kampu je za učesnike potpuno besplatan a NURDOR, uz promoć prijatelja i donatora, obezbeđuje sredstva za putne troškove. Do sada je kroz ovaj program rekreacije prošlo 170 mališana iz cele Srbije.

  Zahvaljujemo Predškolskoj ustanovi Step by Step Beograd i Wiener Städtische  osiguranju na pomoći i donaciji.