Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
  • Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi

    Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi

    Novi Sad, septembar 2018. - Završetak kampanje „Recite NE plastičnoj kesi i nešto lepo će da se desi“ koju je kompanija Univerexport realizovala zajedno sa svojim potrošačima na kraju aktivnosti je donela novi slogan „Recite NE plastičnoj kesi i nešto ovako lepo se desi“ – iznos od 4.000.000 dinara za decu obolelu od raka.

    Aktivnost u trajanju od mesec dana, tačnije od 26. jula do 26. avgusta, podrazumevala je da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara NURDOR-u. Rezulatati aktivnosti kažu da je u svakom objektu, svakog dana, tek svaki treći kupac kupio plastične kese, a izraženo u procentima  potrošnja plastičnih kesa smanjena je za čak 68%. Za mesec dana trajanja kampanje 1.960.086 računa nije imalo plastičnu kesu, a kompanija Univerexport na ime ovog zajedničkog poduhvata značajnog kako za zaštitu životne sredine, tako i u smislu svesti potrošača koji su u neverovatnom broju  prepoznali humanost ove ideje, donira 4.000.000 dinara. Sama sredstva namenjena su za odeljenje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, odnosno Dečju bolnicu.

    Hvala kompaniji Univerexport koja je na ovaj način pokazala da briga za zdravlje dece i briga za zdravije okruženje udruženi u jednu sjajnu ideju mogu da daju neverovatan rezultat. Veoma smo srećni i ponosni kad društveno odgovorne kompanije prepoznaju u NURDOR-u partnera sa kojim zajedno mogu da čine dobre stvari koje doprinose celoj našoj društvenoj zajednici. Podizanje svesti ljudi, kako o podršci koja je potrebna deci koja se bore protiv malignih bolesti, tako i o ekološkoj odgovornosti svih nas, jesu važne teme i neka ova akcija bude samo jedna u nizu onih koje će nas sve motivisati na opšte dobro.