Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • 1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi

  1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi

  Na 10 jubilarnim svetskim pobednickim igrama u Moskvi, na The World Children's Winners Games-u nasa reprezentacija koju čini osmoro izlecene dece od raka i 2 volontera osvojila je ukupno 7 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu ! 
  Mladi sportisti iz zemalja širom sveta, kao i svake godine, takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.
  Imena malih super heroja koji su predstavljali našu zemlju: Aleksa Martinović, Teodora Vranješević, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević. Dostojanstveno i ponosno ova fascinatna druzina predstavila je Srbiju, NURDOR a pre svega svoju velicinu, hrabrost i borbenost ! Od njih ucimo...
  "Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju - njihovo zdravlje i njihovi životi"- kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.
  NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu: udruženje „Dar života“ („Подари жизнь“), Air Serbia i osiguranje Wiener Städtische a.d.o. Beograd.