Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 

Ponedeljak

Utorak

Sreda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedelja


 • ZLATNI SEPTEMBAR

  Novosti

  ZLATNI SEPTEMBAR

  NURDOR obeležava Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od ...

 • Novosti

  ZLATNI SEPTEMBAR
  ZLATNI SEPTEMBAR

  NURDOR obeležava Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 23. septembra sa početkom u 12h organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u 20 gradova širom Srbije. U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što ohrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice. Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami. Dana 23. septembra na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

  Danas kada svi živimo suviše brzo, zaboravljamo da se brinemo i o sebi i jedni o drugima – neizmerno je važno da nekad zastanemo i pogledamo oko sebe i shvatimo da postoji toliko toga što možemo da uradimo da bi nam svima bilo bolje. Ovom akcijom, u mesecu podrške deci oboleloj od raka, želimo da pokažemo da ne postoji podrška koja je mala. Naprotiv, svako dete koje je učestvovalo u izradi crteža i svako ko kupi jedan od ovih crteža 23. septembra postaće deo najvećeg lanca podrške koji tog dana stvaramo u Srbiji.“ – poručila je predsednica NURDOR-a Joland Korora. 

  Akcija će navedenog datuma biti održana u sledećim gradovima: 

  BEOGRAD Knez Mihailova 8, NIŠ Trg Kralja Milana,  NOVI SAD Trg slobode, ZRENJANIN Trg slobode,  PANČEVO Gradski park,  KRAGUJEVAC Pešačka zona kod krsta, KOCELJEVA Park,  MLADENOVAC Plato ispred sportskog centra,  VALJEVO Trg ispred centra za kulturu,  UB Gradsko brdo Šepkovac,  LAZAREVAC Tržni centar Stop shop,  PRIJEPOLJE Plato Doma kultura, PRIBOJ Trg Fapa,  IVANJICA Centar grada,  SOMBOR Trg Svetog Trojstva,  ŠID Centar, VRANJE Ulica Kralja Stefana Prvovenčanog,  VLADIČIN HAN Svetosavska ulica, KLADOVO Plato ispred Doma omladine,  SJENICA Omladinski park.

  Pozivamo sve građane da ovog datuma dođu i kupovinom jednog od crteža zajedno sa nama pošalju poruku podrške našim hrabrim Superherojima da nisu sami i da cela Srbija veruje u njihove supermoći.