Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Međunarodna nedelja dece lečene od lukemije u Ankari

  Međunarodna nedelja dece lečene od lukemije u Ankari

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR već više od deset godina brine o deci i mladima obolelim od raka i njihovim porodicama iz čitave Srbije. Povezujući se sa sličnim udruženjima iz regiona i sveta NURDOR predano radi i na stvaranju internacionalne mreže solidarnosti. Zahvaljujući saradnji sa LOSEV Fondacijom za decu sa leukemijom iz Turske, i ove godine će jedno dete iz Srbije u pratnji mame učestvovati na Internacionalnoj nedelji za decu sa leukemijom.  Ove godine, od  30. maja – 5. juna,  18 – toro dece sa mamama iz 18 zemalja širom sveta provešće fantastičnih nedelju dana u Ankari družeći se sa vršnjacima. 

   Tokom 14 godina, koliko se održava Internacionalana nedelja, deca sa leukemijom iz gotovo 70 zemalja širom sveta posetila su Tursku da bi provela sjajnih nedelju dana i, u društvu vršnjaka sa istim iskustvom, zaboravila svoje bolove tokom tretmana i podsetili se da su još uvek deca. Ti mali heroji raznih nacionalnosti su najjača podrška jedni drugima a zajedno šalju snažnu podršku čitavom svetu: „Leukemija se može pobediti!“. 

   “Malo dete koje se igra sa radošću, iznenada pada, slabi i sa temperaturom biva odvedeno u bolnicu. Ono kreće na put koji će trajati više od dve godine. Ono je sada u drugom svetu, u ratu protiv leukemije, samo ... Osim toga, ono gubi kosu, ima krvarenja, a njegova snaga i imuni sistem se ruše. Isti problem su iskusili mališani ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu.

  Hajde da izađemo iz  svoje rutine, iz  ambicije da zaradimo novac ili da steknemo moć, makar na nedelju dana, ili nekoliko dana ili, barem, na nekoliko sati. Hajde da podržimo decu sveta  koji dele istu sudbinu i koji se bore protiv leukemije. Hajde da pokušamo da razumemo njihove nevine svetove, da se podsetimo da naša deca takođe mogu oboleti od leukemije, i da ih nikada ne ostavimo same.”poručuje predsednik UO LOSEV, Dr. ÜstünEZER.