Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Naissus open turnir
  Naissus open turnir

  Velika zahvalnost organizatorima prvog humanitarnog teniskog turnira "Naissus open" donatorima i učesnicima

  Pobednik prvog humanitarnog teniskog turnira „Naissus Open“ je Marijan Angelovski. Ovaj teniski sudija iz Prokuplja trijumfovao je na turniru održanom na terenima Teniske akademije Živković, čiji je nagradni fond od 109.600,00 dinara doniran organizaciji NURDOR. 
  Prvi humanitarni teniski turnir „Naissus Open“ održan je u subotu 22. juna na terenima Teniske akademije Živković u Nišu. Pobedu je odneo teniski sudija iz Prokuplja Marjan Angelovski, koji je u finalu savladao golmana malog fudbala iz Niša, Pavla Pavlovića. Pobedniku je za trijumf pripao pehar i ček od 109.600,00 dinara koji je uručen organizaciji NURDOR. 
  Prvi „Naissus Open“ okupio je 25 učesnika različitih sfera. Pored građana Niša i okoline koji su došli da se okušaju u tenisu, tu su bili i naši poznati sugrađani. Tenis su pored finaliste, futsal golmana Pavla Pavlovića, igrali još i bivši kik-bokser Stevan Živković, te rukometni reprezentativac Srbije Darko Đukić, kao i brojni novinari iz grada na Nišavi.
  Čitav novčani prihod turnira sakupljen je kotizacijom učesnika i donacijom firmi bez kojih se ovakav događaj ne bi održao. Teniska akademija Živković ustupila je svoje terene, kao i rekvizite za igranje tenisa, dok su za okrepljenje i osveženje učesnika bili zaduženi „Pekara Branković“ i „Knjaz Miloš“. Novčanu pomoć uputile su broje firme iz Niša i okoline, kao što su „Bokami Lux“, SD „Visokogradnja“, „Hotel Boutique 25h“, mlekara „Milkhouse“, „GOEX“, „Ingrad“ Niš. 
  Sve u svemu, prvi „Naissus Open“ protekao je u dobrom druženju i sjajnoj atmoseri, a ono što je najbitnije ostvaren je primarni cilj ove akcije i pomoć je prosleđena onima kojima je napotrebnija.

 • Novosti

  3X3 RODA prvenstva Srbije 2019
  3X3 RODA prvenstva Srbije 2019

  Ovogodišnji Humanitarni turnir u okviru "3X3 RODA prvenstva Srbije 2019." koji je održan u subotu 13.jula 2019. godine, jedan je od onih koji okuplja najveći broj ekipa.

  Na turniru je učestvovalo 30 ekipa u četiri kategorije. Pored domaćih prisustvovale su i ekipe iz Makedonije, Crne Gore i Turske. Može se reći da je ovogodišnji turnir obeležilo nadmetanje košarkaša u kolicima.

  Novac od kotizacije za učešće ekipa namenjen je NURDOR-u a pobednička ekipa košarkaša u kolicima odrekla se svoje premije u vrednosti od 10. 000 dinara u korist NURDOR-a!

  Još jednom toplo zahvaljujemo svima na podršci našoj misiji unapređenja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji.

 • Novosti

  Sokobanjska carolija
  Sokobanjska carolija

  Duboko dirnuti incijativom gospodje Marije, u ime 5 porodica, od srca zahvaljujemo ovoj divnoj gospođi koja je tokom maja i juna bila domaćin mališanima koji su završili lečenje i njihovim roditeljima. Želeći da pomogne našim malim hrabrim borcima da se u krugu svojih najmilijih oporave i osnaže nakon teškog i dugog lečenja, naša prijateljica otvorili je vrata svoja dva apartmana u Soko banji.
  Draga Marija, još jednom - veliko hvala i iskreno divljenje za dobre namere koje ćete pretočiti u dobra dela!

 • Novosti

  1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi
  1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi

  Na 10 jubilarnim svetskim pobednickim igrama u Moskvi, na The World Children's Winners Games-u nasa reprezentacija koju čini osmoro izlecene dece od raka i 2 volontera osvojila je ukupno 7 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu ! 

  Mladi sportisti iz zemalja širom sveta, kao i svake godine, takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.
  Imena malih super heroja koji su predstavljali našu zemlju: Aleksa Martinović, Teodora Vranješević, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević. Dostojanstveno i ponosno ova fascinatna druzina predstavila je Srbiju, NURDOR a pre svega svoju velicinu, hrabrost i borbenost ! Od njih ucimo...
  "Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju - njihovo zdravlje i njihovi životi"- kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.
  NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu: udruženje „Dar života“ („Подари жизнь“), Air Serbia i osiguranje Wiener Städtische a.d.o. Beograd. • Novosti

  Rehabilitacijski kampu u Zagrebu!
  Rehabilitacijski kampu u Zagrebu!

  Mnogo hvala dragi naši prijatelji iz Udruge Krijesnica što smo i ove godine bili vaši gosti na rehabilitacijskom kampu u Zagrebu!

  Bilo je predivno deliti sa svima vama ljubav, drugarstvo i energiju koja se stvara na ovom kampu iz godine u godinu. Šest nezaboravnih dana je iza nas, priče, doživljaji, osmesi i zagrljaji koji će nastaviti da žive u našim srcima zauvek.

  Hvala vam što zajedno stvaramo bolji svet!