Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  ContiTech Fluid Serbia za novu roditeljsku kuću u Beogradu
  ContiTech Fluid Serbia za novu roditeljsku kuću u Beogradu

  Veliko hvala kompaniji Continental iz Subotice, koja je i ove godine organizovala humanitarnu utakmicu i na taj način doprinela izgradnji nove roditeljske kuće u Beogradu.

  Još jednom ste pokazali koliko veliko srce imate i hvala vam što se i vi borite zajedno sa našim mališanima!

 • Novosti

  Sokobanjska carolija
  Sokobanjska carolija

  Duboko dirnuti incijativom gospodje Marije, u ime 5 porodica, od srca zahvaljujemo ovoj divnoj gospođi koja je tokom maja i juna bila domaćin mališanima koji su završili lečenje i njihovim roditeljima. Želeći da pomogne našim malim hrabrim borcima da se u krugu svojih najmilijih oporave i osnaže nakon teškog i dugog lečenja, naša prijateljica otvorili je vrata svoja dva apartmana u Soko banji.
  Draga Marija, još jednom - veliko hvala i iskreno divljenje za dobre namere koje ćete pretočiti u dobra dela!

 • Novosti

  1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi
  1o Svetske dečje pobedničke igre u Moskvi

  Na 10 jubilarnim svetskim pobednickim igrama u Moskvi, na The World Children's Winners Games-u nasa reprezentacija koju čini osmoro izlecene dece od raka i 2 volontera osvojila je ukupno 7 medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu ! 

  Mladi sportisti iz zemalja širom sveta, kao i svake godine, takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.
  Imena malih super heroja koji su predstavljali našu zemlju: Aleksa Martinović, Teodora Vranješević, Damjan Jovančić, Dunja Piljić, Lazar Marković, Lenka Gajić, Marko Drezgić i Nemanja Spasojević. Dostojanstveno i ponosno ova fascinatna druzina predstavila je Srbiju, NURDOR a pre svega svoju velicinu, hrabrost i borbenost ! Od njih ucimo...
  "Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju - njihovo zdravlje i njihovi životi"- kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.
  NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu: udruženje „Dar života“ („Подари жизнь“), Air Serbia i osiguranje Wiener Städtische a.d.o. Beograd. • Novosti

  Letnja čarolija u Pakoštanima
  Letnja čarolija u Pakoštanima

  Zahvaljujući divnom prijateljstvu i dugogodišnjoj podršci porodice Lokin, naši superheroji su bili u prilici da uživaju u morskim talasima, školjkama, morskim zvezdama, suncu, pesku, smehu, druženju i svemu što donosi naš letnji kamp u Pakoštanima. <3 


  Ovogodišnju kampersku družinu su činile tri porodice iz Srbije i jedna porodica iz Hrvatske, zahvaljujući divnoj saradnji sa Udruženjem Krijesnica iz Zagreba. 

  Veliku zahvalnost i zagrljaje šaljemo za Pine Beach Pakoštane, koji su obezbedili obroke za naše male goste, Semisubmarine Pakoštane na nezaboravnoj avanturi, Opštini Pakoštane na lepoj saradnji, kao i našim divnim volonterkama na svim osmesima, zagrljajima i druženju. <3 

  Hvala za sve vas, koji nam dajete podršku i doprinosite ostvarenju misije poboljšanja kvaliteta uslova života naših superheroja! Zajedno je lakše! 

 • Novosti

  Rehabilitacijski kampu u Zagrebu!
  Rehabilitacijski kampu u Zagrebu!

  Mnogo hvala dragi naši prijatelji iz Udruge Krijesnica što smo i ove godine bili vaši gosti na rehabilitacijskom kampu u Zagrebu!

  Bilo je predivno deliti sa svima vama ljubav, drugarstvo i energiju koja se stvara na ovom kampu iz godine u godinu. Šest nezaboravnih dana je iza nas, priče, doživljaji, osmesi i zagrljaji koji će nastaviti da žive u našim srcima zauvek.

  Hvala vam što zajedno stvaramo bolji svet!