Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Pridružite nam se na humanitarnoj reviji u Mixer house
  Pridružite nam se na humanitarnoj reviji u Mixer house

  U utorak, 01.novembra sa početkom u 20h, modna dizajnerka Jasmina Marković, frizer Bogdan Krstić i šminkerka Ana Spajić održaće humanitarnu modnu reviju u Mikser house. Svoj doprinos, pružiće i mnoge javne ličnosti koje će se oprobati u ulozi modela i zajedno sa prisutnima podržati projekat izgradnje novog dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu.

 • Novosti

  Prijavite se za edukaciju volontera
  Prijavite se za edukaciju volontera

  Za sve ono što postižemo iz godine u godinu, za svaki dečji osmeh koji nam je poklonjen, za svaki korak napred u poboljašnju kvaliteta lečenja i života naših porodica u ogromnoj meri su zaslužni naši sjajni volonter

  Dragi prijatelji - budući volonteri,

  Ukoliko želite da nam se pridružite i  budete deo naše velike porodice – dobro došli ste! Prijavite se za edukaciju volontera koju organizujemo 05.novembra u prostorijama Univerzitetske dečje klinike u Beogradu! Prijave slati na beograd@nurdor.org.

 • Novosti

  Donacija Kompanije Pacific link
  Donacija Kompanije Pacific link

  Vođeni željom da svojim doprinosom pruže podršku deci oboleloj od malignih bolesti, kompanija Pacific link iz Beograda obezbedila je donaciju vrednu 100.000,00 dinara. Zahvaljujući ovoj značajnoj pomoći, nabavljena je savremena mašina za sečenje gaze, koja je medicinskom osoblju hematoonkološkog odeljenja Univerzitetske dečje klinike, u velikoj meri unapredila i olakšala rad. Kao i uvek, mislilo se i na najmlađe pa su zavese veselih dezena već poručene i sigurni smo da će dodatno oplemeniti odeljenje i sobe u kojima borave naši hrabri mališani.

 • Novosti

  NURDOR na Sajmu knjiga
  NURDOR na Sajmu knjiga

  Od ruke, do ruke,

  od srca do srca...

  do NADE

  za decu i mlade obolele od raka!

  Dragi prijatelji , očekujemo vas na 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, Beogradski sajam od 23. oktobra do 30. novembra, Hala 4, štand 4103. Na štandu možete pronaći NURDOR izdanja i polovne knjige za decu i odrasle koje su nam poklonili prijatelji sa svih strana, dečije rukotvorine, nakit koji su pravile mame....za svakog po nešto za donacije od 100,200,300 dinara......

  Vidimo se!

 • Novosti

  Druženje sa Društvom istraživača Vinča
  Druženje sa Društvom istraživača Vinča

  Naši novi prijatelji, Društvo istraživača Vinča, posetili su nas u Roditeljskoj kući na Vračaru i obradovali naše tinejdžere sa vrlo interesantnim eksperimentima i pokazali im kako fizika i hemija mogu da budu zanimljivi.

 • Novosti

  Zlatiborska mreža prijateljstva
  Zlatiborska mreža prijateljstva

  Duboko dirnuti incijativom porodice Goljević,  u ime 17 porodica,  od srca zahvaljujemo ovim divnim ljudima koji će tokom oktobra i novembra biti domaćini mališanima koji su završili lečenje i njihovim roditeljima. Želeći da pomognu našim malim hrabrim borcima da se u krugu svojih najmilijih oporave i osnaže nakon teškog i dugog lečenja, naši prijatelji otvorili su vrata svoja dva apartmana na Zlatiboru. Takođe, toplo zahvaljujemo hotelu Mona, restoranu Monta i Koliba kod Milunke koji su se priključili krugu prijatelja i ponudili besplatne obroke za porodice tokom boravka. Dragi prijatelji, još jednom -  veliko hvala i iskreno divljenje za dobre namere koje ćete pretočiti u dobra dela!

  ''Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava deljenjem.'' - C. Kantu


 • Novosti

  Nurdor na Dečijem sajmu
  Nurdor na Dečijem sajmu

  Dragi prijatelji, potražite naš štand na Dečijem sajmu od 14.-16.novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Za štandom će vas dočekati naši sjajni volonteri a vi budite slobodni i našim liciderskim srcima, bajkama i plišanim igračkama obradujte svoje najmilije.

 • Novosti

  Edukativni čas u Kragujevcu
  Edukativni čas u Kragujevcu

  Zahvaljujući saradnji sa Kancelarijom za mlade Kragujevac, održan je edukativni čas u srednjoj školi Tuš Toza Dragović u Kragujevcu. Cilj tribine bio je da mlade upoznamo sa radom Udruženja, kao i načinima podrške koju svako od nas može da pruži. Hvala našim divnim volonterima i borcima koji su ispričali svoju priču i podstakli vršnjake na nove akcije koje nam, zahvaljujući njima, tek predstoje.

 • Novosti

  PU POLETARARAC iz Odžaka za Nurdor
  PU POLETARARAC iz Odžaka za Nurdor

  U okviru Dečje nedelje a pod sloganom “Neću da brigam, hoću da se igram”, PU "Poletarac" iz Odžaka je organizovala "Dečji vašar" posvećen podršci deci oboleloj od raka. Ova humanitarna akcija je održana, istovremeno, u osam naseljenih mesta opštine - mališani su prodajom svojh radova i igračaka prikupili čak 161.322,00 dinara koji će biti uloženi za nabavku nedostajuće medicinske opreme Odeljenju hematoonkologije Dečje bolnice u Novom Sadu.
  Posebno se zahvaljujemo Jeleni Selak, direktorki Ustanove na uloždnom trudu prilikom organizacije ove velike humanitarne akcije, kao svim vaspitačima, mališanima i njihovim roditeljima na iskazanoj ljubavi dobroj volji!

 • Novosti

  Srca nade
  Srca nade

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i Tropic Trade Vas pozivaju na donatorsku izložbu "Srca Nade". Na Donatorskoj izložbi koja će se odžati  7. oktobra u Dečjem kulturnom centru Beograd s početkom u 19 časova biće predstavljeno nekoliko stotina prelepih Srca Nade, među kojima su i ona koja su izradili najmlađi učesnici kampanje, naši dragi mali  i veliki FIMOljupci na čelu sa doktorom Ron Lehocky - jedan od najpoznatijih i najcenjenijih američkih umetnika sa polimernom glinom . Dođite na izložbu i kupovinom srcastih broševa pomozite da zajedno poboljšamo uslove lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji.

 • Novosti

  Kamp Ruka nade
  Kamp Ruka nade

  Da nastavimo ali nikada ne zaboravimo.
  Nekoliko godina unazad, NURDOR se nosi idejom o široj i snažnijoj podršci porodicama od trenutka saznanja o bolesti do kraja. Nekada je taj kraj srećan – i mi se od srca radujemo sa porodicama, nekada je, nažalost, taj kraj neshvatljivo tužan – i tada smo i mi duboko tužni i željni da i u tim trenucima budemo uz porodice.
  Ove jeseni, uz pomoć
  Crvenog krsta Beograd, imamo prvi put priliku da napravimo jedan sasvim poseban kamp – za naše mame i tate, bate i seke kojima je neko najdraži, njihovo dete, brat ili sestra grubo i tako nepravedno otet iz života, ali ne i iz srca. Podelićemo sa njima njihov bol sa nadom da ćemo svi zajedno ojačati duše i zakoračiti dalje, da nikada ne zaboravimo.