Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Praznična čarolija još traje
  Praznična čarolija još traje


   Praznike u Nišu proveli smo sa dragim prijateljima, okruženi toplinom, pažnjom, poklonima i najlepšim i najiskrenijim željama.  Deda Mraz i njegovi brojni pomoćnici, junaci crtanih filmova i bajki, doneli su prazničnu atmosferu našim mališanima na klinici, a naši verni prijatelji iz Lutkarskog pozorišta u Nišu i ove godine uneli pravu čaroliju u Roditeljsku kuću. Hvala divnoj Aleksandri Milanović i prijateljima iz Beograda koji su nas i ove godine obradovali poklonima i posetom u Nišu. Zahvaljujemo se Super Mam, Mariji Barišić, organizaciji Prijatelji u nevolji, kompaniji Trizma, Gradu Nišu, kompaniji Olimpias Knitting doo na brojnim poklonima i pažnji koju nam iz godine u godinu ukazuju. I najvernijim volonterima koji se trude da svaki dan bude prazničan.

 • Novosti

  Škole u Nišu za NURDOR
  Škole u Nišu za NURDOR

  Svaka podrška deci mnogo znači, a jedna od najdragocenijih je ona koju im pruže njihovi vršnjaci. Tople reči, pozdravi i poruke za brzo ozdravljenje uputili su nam drugari iz osnovnih skola u Nišu. Nastavnici i učenici OŠ " Prvi maj" iz Trupala, OŠ " Stefan Nemanja" i OŠ " Branko Miljković" ne propuštaju priliku da pomognu naš rad i našu borbu. Organizovanjem raznih akcija u svojim školama obezbedili su poklone za mališane u Roditeljskoj kući, materijale za kreativne radionice, sveske, bojanke, ali i novčana sredstva za izgradnju novog dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu. Mi se svima od srca zahvaljujemo i verujemo da će se naše prijateljstvo nastaviti i u godinama koje dolaze.

 • Novosti

  Crvenkapa i Deda Mraz
  Crvenkapa i Deda Mraz

  Zahvaljujući ženi velikog srca, mami Ivani sa Uba, koja je svojom ličnom pričom podstakla i motivisala mnoge ljude iz njene okoline na sjajne akcije za naše mališane, juče su drugari sa Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj uživali u fantastičnoj predstavi.  Fenomenalni glumci amaterskog pozorišta „Raša Plaović“ sa Uba predstavom „Crvenkapa i Deda Mraz“ u potpunosti su oduševili mališane. Na kraju predstave, podelili su deci paketiće koji su obezbeđeni zahvaljujući angažovanju meštana Grada Ub uz veliku podršu Ustanove za kulturu i sport u njihovom gradu.

 • Novosti

  Prijavi se za zimSKI kamp 2017!
  Prijavi se za zimSKI kamp 2017!

  Peti po redu zimSKI rehabilitacioni “Kamp Ljubavi i Nade” za naše mlade održaće se u period od 10.-17. marta 2017. god. na padinama Kopaonika. Kamp je namenjen našim mladima uzrasta od 12 do 19 godina nakon završenog lečenja. Udruženje snosi troškove boravka u kampu i puta sa polaskom iz Beograda.

  Potrebna dokumentacija:

  - Prijavni formular (komplet popunjen i potpisan od strane roditelja, lekara i deteta)

  - Fotokopija lične karte jednog roditelja;

  - Fotokopija otpusne liste;

  - Prosek primanja oba roditelja za poslednja 3 meseca ili potvrda o nezaposlenosti;

  - Potvrda da dete radi fizičko;

  Prijave za kamp su do 10.02.2017.god.
  Prijavni fomular možete preuzeti putem sledećeg linka:prijavni formular

  Odštampani primerak potpisati od strane roditelja, lekara i deteta, te poslati poštom ili doneti lično u prostorije udruženja, na adresu Čolak Antina 16, Beograd. Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.